ponedeljek, 10. november 2014

InStyle: Dulce Maria in njena bolj osebna stran



Njena osebnost naredi vtis na vsakogar. Toda ugotovili smo, da se za neodvisno žensko in rokersko dušo skriva nežna, prozorna in strpna ženska.


Čeprav sta telenovela Rebelde in skupina RBD stvar preteklosti, je oboje močno vplivalo na njen stil. Leta za tem je Dulce Maria samostojna, neodvisna ženska, ki ima jasno zastavljene cilje, poleg tega dobro ve kdo je in kaj hoče. Na tem fotografiranju razkrivamo bolj ženstveno stran te nežne ženske z rokersko dušo.


Ko sem se odpravljala na intervju z Dulce Mario, sem se spraševala, če bova sploh našli kakšno skupno točko. V mojih mislih se je vedno znova pojavljala kot uporniška najstnica, Roberta Pardo, lik, ki jo je ponesel med svetovno znane zvezde. Toda ko sva sedeli druga ob drugi, se je moje mnenje spremenilo: spoznala sem zrelo, prijazno žensko, s katero je zelo enostavno govoriti o katerikoli temi.

Srečanje je bilo pred zoro v zelo šarmantni prodajalni pohištva. Med vsem tem pohištvu je majhna dvorana, v kateri nas je čakal dolg deloven dan. Naše dekle iz naslovnice je bilo nad vsem prav očarano, saj je ves čas ponavljala "hočem imeti vse to", kot da se je znašla v slaščičarni in ne more izbrati samo ene sladkarije. Poleg pohištva se je Dulce zelo očitno zaljubila v oblačila, katera ji je izbrala naša modistka. Še posebej všeč ji je bila bela obleka z vzorci rož, katero si je skoraj odnesla domov, "je nekakšna mešanica med romantičnim in rokerskim izgledom, všeč mi je," je povedala. 

Medtem, ko je Joel Torres med svojimi izdelki iskal primerne za ureditev pričeske Dulce Marie, sem opazovala, kako je ta sproščeno klepetala z vsemi člani ekipe. V moj spomin se je vtisnilo kar nekaj podrobnosti. Prva je ta, da je kava del njenega vsakdanjega življenja in čeprav je ne spije preveč, je bila zelo osredotočena v to, ki si jo je prinesla iz Starbucksa. Morda je to eden izmed njenih trikov zbujanja. Druga podrobnost, ki mi ni ušla, je bila, da je v času fotografiranja komajda pogledala na svoj mobitel, kar jasno pokaže, da se povsem osredotoči na svoje delo in se ob tem ne pusti motiti.

Medtem, ko so stilisti skrbeli za njeno pričesko in ustrezna ličila, sva načeli tudi najin pogovor. Dulce se mi je ob tem večkrat opravičila, ker me ob najinem pogovoru ni mogla gledati v obraz, kot bi si želela. Težko je spregledati njeno močno osebnost. Povsem jasno je, da ne skriva stvari pred nikomer, vse ti pove v obraz, ne da bi ob tem izgubila svoj prijazen ton glasu. Čeprav nerada prizna, je ženska, ki verjame vase in v svoje sposobnosti. To je bila tretja stvar, katero sem opazila v najinem kratkem toda zelo intenzivnem srečanju. 

Pogovarjali sva se o njenem delu v glasbenem in igralskem svetu, o njenih uspehih, sedanjih projektih, beseda pa je nanesla tudi na njeno življenje izven odrskih luči. Povsem jasno je, da o zasebnem življenju nerada govori, svojih izrazov na obrazu ne more prikriti: za masko močne ženske, katero uspešno prikazuje pred kamerami, se skriva ranljivost. "Večina ljudi v meni vidi močno osebo s kančkom uporništva, vidijo Dulce Mario na odru, vendar pa ne vidijo moje ranljivosti. Življenje je zelo zapleteno. Ne govorim samo o ljubezni, kakršnakoli zveza je težavna v tej situaciji."

Njena nova plošča, Sin Fronteras, je popoln namig o njenem 'uporniškem' življenju. Kljub skupini RBD in slavi, ki jo je s skupino doživela, ji še vedno sledi veliko oboževalcev, ki ne govorijo njenega jezika, kot je na primer Brazilija, v kateri je pred kratkim imela turnejo s sedmimi koncerti. Povprašala sem jo o njenih mejah, na kar mi je resno odgovorila: "Velikokrat smo sami tisti, ki si postavljamo meje. V vseh teh letih sem se naučila kaj vse je mogoče doseči z glasbo, med drugim lahko z njo osvojiš ves svet. Hotela sem narediti latino ploščo, s katero bi izbrisala meje in osvojila svet."


Dulce Marii niso všeč pravila in to je opazno tudi pri njenem stilu oblačenja. To jutro se nam je pridružila s povsem črnimi oblačili, katere so sestavljali črna majica z rokerskim stilom, tesne črne hlače ter črni čevlji z malce višjo peto. Prav nič težko ji ni jasno in glasno povedati, da se ne ozira na modne trende. "Všeč mi je moda, vendar samo do te mere, da jo lahko nosim in kažem na svoj način. Všeč sta mi hippie ter rokerski izgled." Obstajajo tri oblačila, katera jo spremljajo povsod in jo v njih lahko vidimo na odrih ter v vsakdanjem življenju: usnjena jakna, legice ter majica, katero je mogoče kombinirati povsod, v katerih se "počutim udobno ne glede na to ali grem na kakšen event ali pa sem na letalu." Kljub temu smo kasneje ugotovili, da je velika ljubiteljica izdelkov Dolce & Gabanna ter da zelo rada obišče trgovnie Melrose v Los Angelesu, kjer si rada poišče čudna in edinstvena oblačila.


Beseda edinstvena opiše tudi njo v svetu glasbe in igralstva. Ko je podpisala pogodbo z založbo Universal, je predsednik le te o njej povedal: "Ima poseben talent, je vsestranska pevka z velikim potencialom, kar ji lahko zagotovi uspeh na internacionalni ravni." In res je tako. Ni nam povsem jasno, kako se ji lahko zadeve časovno izidejo, pevka potuje v ZDA, kjer je mentorica skupini tekmovalcev v resničnostnem šovu Va Por Ti. Kljub obilici dela in odgovornosti, se ji očitno nič ne more upreti, saj je pred kratkim premiero doživela tudi z gledališko predstavo La era del rock. V tem muzikalu interpretira glavno vlogo, Sherrie, natakarico, ki si želi postati pevka.


Ob tem delovnem ritmu, ni prav nič čudnega, da se rada razvaja v raznoraznih kopelih. Poleg tega tudi pridno telovadi. "Človek se mora počutiti dobro tako na zunaj, kot v sebi. Poskušam jesti zdravo, še posebej v trenutkih, ko imam veliko dela. v moji prehrani nikoli ne primanjkuje sadja, seveda pa skrbim tudi, da spijem veliko tekočine. Mislim, da je to najboljši trik." Poleg tega lahko na njen seznam želja dodamo lepotne produkte podjetja Lancome. "Všeč so mi njihove kreme in odstranjevalec ličil. Čeprav jih ne uporabljam veliko, boste v moji torbici vedno našli kakšno ličilo."

V času pogovora, ko je celotna ekipa zaključevala z urejanjem njenega izgleda, sem opazila, da je precej nemirna. Zelo težko sedi pri miru, kar je pomembno v času, ko urejajo njene, sedaj že značilne zanjo, rdeče lase. Medtem, ko jo takole opazuješ, je težko verjeti, ko ti pove: "Všeč mi je mirno življenje, še posebej konci tedna, ko sem doma. Včasih sem hodila na zabave do jutranjih ur, sedaj imam raje kakšen mirnejši kraj z dobro glasbo in dobrim pogovorom. Imam druge prioritete," nam zagotavlja. Morda je ta prioriteta njen partner, za katerega potrdi, da ga ima, vendar pa o njem noče povedati nič drugega. Zelo težko je doseči, da bi o tej temi spregovorila več kot le nekaj besed.

  
Priznava, da kraje, katere obišče s svojimi turnejami, komajda vidi. "Srečo imam, da me vedno nastanijo v hotelih s prečudovitim razgledom, vendar pa na žalost nimam časa, da bi si lahko mesto tudi ogledala." Po vsem tem preživetem času v njeni družbi razumem, zakaj se njen novi single imenuje "O Lo Haces Tu O Lo Hago Yo", slogan, ki je zaznamoval njeno življenje. "Nihče ne bo naredil stvari namesto sebe, zato jih moraš narediti sam. Če se ne boriš, ne boš nikoli dosegel česar si želiš."


Dulce Maria malce bolj osebno
Pripravili smo nekaj kratkih vprašanj, ki vam bodo razkrila še nepoznane lastnosti Dulce Marie.


Trije kraji, kjer jo je moč najpogosteje najti v glavnem mestu Mehike: na sprehodu po mestnem jedru Coyoacana, na kosilu ali večerji v restavraciji Corazon ali pa na večerji v restavraciji Osaka, kjer nudijo mešanico japonsko-perujske hrane.

Tri knjige, ki počivajo na njenih policah: Ella que todo lo tuvo od pisateljice Angele Becerre; Mujeres que corren con lobos od pisateljice Clarisse Pinkole Estes, ki opisuje zgodbe o moči žensk ter Brida od pisatelja Paula Coelha, ki govori o moči ljubezni.

Trije kraji, ki so ji všeč: Rio de Janeiro, Madrid in Bled, majhen kraj v Sloveniji, katerega je odkrila pred kratkim.

Nekaj, kar zelo rada počne: Pleše. To počne kadarkoli le lahko, še posebej na porokah njinih prijateljev. V takšnih trenutkih je na plesišču do zore.

Kaj rada posluša: Posluša veliko izvajalcev, toda med njeno glasbo nikoli ne manjkajo Muse, Guns and Roses, Imagine Dragons, Enrique Iglesias, Bebe, Zoe in Jesse y Joy.

Vir: InStyle