sobota, 13. december 2014

Dulce Maria del kampanje "Libres de Violencia"


Šest let po prvi izdaji, se je Dulce Maria odločila za ponovno izdajo njene knjige Dulce Amargo, ki tokrat vsebuje kar 20 novih, še ne videnih zapisov.

Knjiga vsebuje njene zapise o veselih, žalostnih, sladkih in grenkih izkušnjah, katere jih je doživljala od svojega 11. do svojega 20. leta. Nova izdaja z naslovom Dulce Amargo, recuerdos de una adolescente, bralcem ponuja še nekaj novega materiala. "Dodatni zapisi so iz iste etape, vendar vsebujejo drugačna doživetja ter seveda drugačne naslove. Knjiga je v drugačnem formatu in vsebuje fotografije, katere sem naslikala sama," je povedala Dulce Maria. 

29. letnica je pojasnila, da bo knjiga od 16. decembra dalje na voljo v Mehiki, nekaterih delih ZDA in Argentini. V digitalni obliki bo knjiga na voljo po vsem svetu od 14. februarja dalje, kupiti pa jo bo mogoče tako v španskem, kot v portugalskem jeziku.

Po drugi strani pa se je glavna igralka muzikala Rock of Ages pridružila številnim zvezdnikom, ki bodo širili glas o kampanji Libres de Violencia, s pomočjo katere bodo med ljudmi širili zavest o nasilju (bullying), ki ni igra in se ponavadi izvaja že v domačem okolju. "Poleg psihološkega nasilja, 'bullying' povzroča tudi fizične rane, katere je pri otrocih nemogoče pozdraviti. Pomembno je širiti zavest o tej težavi in državo očistiti nasilja," je izpostavila pevka.

Pevka se je ta četrtek s celotno ekipo muzikala Rock of Ages zbrala v južnem delu glavnega mesta, kjer so v klubu nazdravili bližajočemu se praznovanju Božiča ter Novega leta. Med drugim so bili na praznovanju prisotni Patricio Borghetti, Gerardo Quiroz, Tzaitel, Laura Cortes in Juan Carlos Casasola.