sobota, 6. december 2014

Dulce Maria bo svoj 29. rojstni dan praznovala z Rock of Ages


Pevka in igralka Dulce Maria, ki je slavo dosegla s sodelovanjem v skupini RBD, bo v soboto svoj 29. rojstni dan praznovala s soigralci muzikala Rock of Ages.

Dulce v predstavi upodablja dekle iz Kansas Cityja, ki se odpravi v Los Angeles, kjer se mora soočiti s stisko glasbenega sveta. 

Pevka prav tako načrtuje svojo vrnitev v Evropo, saj se leta 2015 vrača na promocijo svoje plošče Sin Fronteras.

Dulce Maria se je rodila 6. decembra 1985. svojo kariero je pričela že kot majhno dekletce s snemanjem reklamnih oglasov. Z osmimi leti je nastopila v otroški oddaji Plaza Sesamo, kasneje se je pridružila oddaji El Club de Gaby, katero je vodila igralka Gabriela Rivero.

Prav tako je posnela kratke vloge za znan otroški program. V glasbenem svetu se je prvič pojavila leta 1996 z otroško skupino KIDS, katere najbolj poznana pesem je bila pesem La Mejor de Tus Sonrisas. Skupina se je razšla leta 1999.

Zatem je skupaj s svojim tedanjim fantom Danielom Habifom ustvarila skupino D&D, za katero sta posnela pesmi, ki pa niso bile nikoli izdane.

V kinematografih jo je bilo mogoče videti s filmi Inesperado Amor (1999), v katerem je nastopila z igralko Anahi (nekdanjo članico skupine RBD). Film se dotaknte teme drog, v katere zapadejo najstniki. Prav tako jo je bilo mogoče videti v kratkem filmu Quimera, kjer je svoj igralski talent delila s Sherilyn.

Leta 2000 je postala članica skupine Jeans. Kvartet je posnel ploščo Cuarto Para las Cuatro, singla iz te plošče pa sta bila Entre azul y buenas noches ter Corazon confidente.

Njeno sodelovanje s skupino je bilo kratko, saj jo je leta 2002 zapustila, da se je lahko pridružila igralski zasedbi telenovele Clase 406, kjer je dobila svojo prvo glavno vlogo. Takrat je imela tudi razmerje s svojim soigralcem Alfonsom Herrero , prav tako članom skupine RBD.

Sodelovala je tudi pri nekaterih drugih telenovelah: Retrato de familia (1995), Alondra (1995), El vuelo del aguila (1996), Huracan (1998), DKDA (1999), Primer amor, a mil x hora (2000), Locura de amor (2000), Siempre te amare (2000) in Rebelde (2005).

Pevka in igralka je sodelovala pri oddajah, kot so Mujer... casos de la vida real, Super ondas club amigos de Fanta, Plaza Sesamo in Cole.

Pridružila se je telenoveli Rebelde in skupini RBD, kateri sta postali fenomen, ne samo v Mehiki temveč po vsem svetu.

Leta 2006 je pozirala za naslovnico revije za moške, bila pa je v razmerju z Mehiškim vratarjem Guilermom 'Memom? Ochoo, tedanjim vratarjem ekipe America.

Leta 2008 je skupaj z Gonzalom Garcio Vivancom v glavni vlogi zaigrala v telenoveli Verano de Amor. Prav tako kot Rebelde, je tudi ta telenovela posneta po originalni argentinski telenoveli, obe pa sta nastali pod budnim očesom producenta Pedra Damiana.

Leto zatem je pričela pripravljati material za svojo drugo knjigo z mislimi in poezijo, saj je prepričana, da se tako veliko lažje približa svojim oboževalcem.

Leta 2010 je po skupini RBD izdala svoj prvi solo album; izdan je bil septembra, v Lunariu del Auditorio Nacional pa je bil s koncertom predstavljen novembra. Pesmi, s katerima se je ta album promoviral, sta bili Inevitable in Ya no.

Skupaj z duom Chino & Nacho je posnela božično pesem Navidad, Navidad, ki je bila spot sezone pri eni izmed mehiških televizijskih hiš. Pesem je bilo mogoče kupiti v digitalnih trgovinah od 7. septembra 2011 dalje.

Med poletjem 2011 je izdala drugi del plošče Extranjera, na kateri je bilo sedem novih pesmi, priložen pa je bil tudi DVD s posnetki.

S pevcem Akonom je posnela pesem Beautiful. Istega leta je svoj glas posodila Molly Cocatu v animiranem filmu El agente 00-P2, pri katerem je sodeloval tudi Jamie Camil.

Z glavno vlogo je nastopila tudi v tretji sezoni znane serije Mujeres Asesinas, kjer se je na platnu pojavila skupaj z igralcema Sebastianom Zurito ter Fernando Castillo.

Na koncertu MTV World Stage je nastopila z Joem Jonasom pri pesmi See No More, isto leto je bila v nagradah Premios Lo Nuestro nominirana v kategoriji Mejor Solista Revelacion del Ano.

Na festivalu Festival Internacional de Cine Latino v Los Angelesu je predstavila film Alguien Ha Visto A Lupita, v katerem je zaigrala ob Čilencu Christianom de la Fuente.

7. avgusta 2012 je v javnost prišel videospot za pesem Es Un Drama, ki je bila naslovna pesem MTV-jeve nove telenovele Ultimo Ano.

Leto zatem je pevka promovirala pesem Lagrimas iz njene nove plošče Sin Fronteras. Pesem, katero je posnela v duetu s Julionom Alvarezom, je takoj zasedla najvišja mesta na lestvicah popularnih pesmi.

Pridružila se je tudi kampanji Someone Like Me, ki mlade ozavešča o nalezljivih spolnih boleznih.

Vir: El Diario