torek, 7. oktober 2014

Povzetek pete oddaje resničnostnega šova "Va Por Ti"


V nedeljo, 5. oktobra, je bila na kanalu Univision predvajana že peta oddaja resničnostnega šova Va Por Ti. Tako kot vedno, je bila tudi peta oddaja polna čustev, skrbi, petja, plesa, odličnih nastopov ... Tokratna povabljena sodnica v oddaji je bila Laura Pausini.

Največja težava s katero se Dulce Maria v tem trenutku sooča je, da bo v naslednji oddaji skupaj s svojo skupino morala zapustiti šov, zaradi česar je bila skozi vso oddajo precej živčna.

Pred predvajanjem pete oddaje je prišlo celo do številnih govoric, da je Alejandra Guzman (sodnica) v četrti oddaji rešila tekmovalca Joseja Enriqueja iz skupine Dulce Marie samo zato, ker ji je Dulce všeč kot oseba in bi rada videla, da ostane v borbi do konca. Alejandra je te govorice zanikala in še vedno stoji za svojo odločitvijo, katero je utemeljila: "Odločila sem se za tekmovalca, ki je po mojem mnenju bil najboljši."

Iz šova je ta teden izpadel Arias, tekmovalec iz skupine El Dase.

Prvi krog
Dueti. Dulce se je odločila za Victorja in Joseja Enriqueja, katera sta požela veliko podpore s strani publike, toda sodnikov njun nastop ni prepričal. Josel in Frank sta nastopila iz skupune Jeancarlosa, iz skupine El Dase pa sta nastopila Enrique in Fernando. Jeancarlos je pritisnil na žirijo in jih opomnil, da se pri svojih odločitvah ne smejo zanašati na odziv publike, ki je bila najbolj navdušena nad nastopom ekipe Dulce Marie. Zatem je tudi Alejandra izjavila: "Najlepša sta bila najslabša." Takrat je postalo jasno, da se ekipi Dulce Marie v tem krogu ne piše dobro. Ker njena tekmovalca nista bila 'rešena' s strani sodnikov, je Dulce na 'kazenski stol' poslala Victorja.

Drugi krog
Mehiška glasbena zvrst ranchera. Stephanie je nastopila za ekipo El Dase, Yazaira za ekipo Dulce Marie in Ricardo za ekipo Jeancarlosa. V tem krogu Dulce Maria zaprosi, da bi bila Yazairi dana še ena priložnost. Žanr te glasbe je povsem meniški, medtem ko sta Yazaira in Ricardo iz Peruja. Na 'kazenski stol' mora tokrat Ricardo, saj je Larry (sodnik) 'rešil' Stephanie, Alejandra (sodnica) pa Yazairo. Takoj zatem so Yazairo morali oskrbeti zdravniki, saj je bila po nastopu zelo živčna. Da je bila situacija še slabša, ima Dulce med vsemi najmanj tekmovalcev, zaradi česar mora izbirati kateri izmed tekmovalcev bo nastopil več kot enkrat in ravno Yazaira je bila izbrana, da nastopi tudi v tretjem krogu.

Tretji krog
Vsi tekmovalci zapojejo pesem Corazon Partio v različnih žanrih. Nastopile so Yazaira, Joyce in Virginia. Med sodniki je Larry 'rešil' Virginio, povabljena sodnica Laura pa Yazairo. Tako je morala Joyce že kar tretjič na 'kazenski stol'.

Četrti krog
Pesmi Laure Pausini. Dulce je izbrala Gessie, Jen Raula in El Dasa Ano Cristino. Pred nastopom Raula je Jen izpostavil, da so se nad Raulom vedno izživljali vrstini s tako imenovanim 'bullyingom', zaradi česar si je izbral prav posebno pesem Laure Pausini. Laura je bila ob tem zelo ganjena. Jen vedno išče načine, s katerimi zmede in očara sodnike. Ana Cristina se je predstavila s pesmijo Amores Extranos. Toda najboljše je vedno prihranjeno za konec. Tekmovalka Dulce Marie se je predstavila s pesmijo En Cambio No ter popolnoma navdušila Lauro. Alejandra Guzman je povedala, da se ji je nastop Gessie zdel magičen. Dulce in njena ekipa so presrečni, ko Gessie 'reši' Laura Pausini, Larry je 'rešil' Raula.

Peti krog
Pesmi Larrya Hernandeza. Dulce je za ta izziv izbrala Dannya, Jen Esperidiona in El Dasa Maria. Danny nastopi ter malce omadežuje svoj nastop s padcem. Tdoa hitro vstane in nadaljuje s pesmijo. Tako Jen kot El Dasa za svoja izbranca prosita za ponovitev nastopa. Esperidion je ob tem uspešen in nastop izvede brez napak, česar pa ne moremo reči za Maria. Alejandra Guzman 'reši' Esperidiona. Larry je zelo razočaran nad Mariem in Dannyem, saj po njegovem mnenju njuna nastopa nista bila dobra. Toda na koncu se odloči, da mora na 'kazenski stol' sesti Mario, kar 'reši' Dannya.

Laura Pausini izbere Stephanie, da z njo odpoje njeno pesem Se fue, ki jo je pred kratkim posnela v duetu z Marcom Antonnyem.

Nato je čas za 'spopad' med tekmovalci na 'kazenskem stolu'. Vsi so morali odpeti pesem Ave Maria. Jen seveda znova poskuša manipulirati s sodniki s svojimi govori, toda brez uspeha, saj so sodniki svojo odločitev sprejeli že pred tem. Laura je 'rešila' Victorja iz skupine Dulce Marie. Dulce je odločitev proslavila z 'Gracias', ki je bil namenjen Lauri in 'Hermoso', ki je bil namenjen Victorju.

Jen ima med tekmovalci za izločitev Ricarda, El Dasa pa ima na istem mestu kar dva svoja tekmovalca.

Tako se je končala še ena oddaja. Toda med oboževalci Dulce Maria vlada nemir, saj lahko s svojo ekipo izpade v primeru, da sta naslednji teden 'rešena' oba nominiranca El Dase. Oboževalci Dulce Marie bodo tako verjetno glasovali za Ricardam saj bodo tako zagotovili eliminacijo enega izmed tekmvalcev El Dase, s katerim bi v tem primeru bila izenačena v številu tekmovalcem in bi si obe ekipi obstoj v oddaji zagotovili vsaj še en teden.


Vir videoposnetka: DMForoUnivision