ponedeljek, 27. oktober 2014

Kritika: Prihaja obdobje rocka

Za portal Teens News je Stephanie Perez napisala kritiko muzikala Rock of Ages, katerega premiera je bila v petek, 24. oktobra.


Teater 2 v kulturnem centru se je spremenil v bar iz osemdesetih z glasbo v živo. Vstopila sem in v dvorani je bilo mogoče videti in slišati skupino Kenny y los Electricos z njihovo uspešnico No Huyas de Mi, vsi prisotni pa smo si kaj hitro vsak zase pričeli prepevati pesem. Po tretjem klicu je skupina v svojem stilu najavila pričetek predstave.

Muzikal, ki zs sabu pusti sladek priokus se prične na ulicah Hollywooda, kjer se nahaja klub Bourbon, poznan kot kraj, v katerem se zadržujejo svetovno znani pevci, kot je na primer Stacee Jaxx (Patricio Borghetti). Prav tako lahko sledimo zgodbi Sherrie (Dulce Maria), ki se odloči odpotovati v Hollywood, da bi uresničila svoje sanje in postala igralka. Na drugi strani pa imamo Jerrya, ki si želi postati svetovno znana rock zvezda. Tako se poti Staceea, Sherrie in Jerrya srečajo in nastane izjemno uspešna predstava, za katero si ne želimo, da bi se končala.


KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO...
Potrebno je omeniti, da je celotna igralska zasedba opravila zelo dobro delo, poleg tega pa je bila petkova premiera prvi nastop Dulce Marie na gledaliških odrih in pokazala nam je svoj talent, ki nima meja ter vsem dokazala zakaj je Gerardo Quiroz verjel vanjo in ji zaupal lik Sherrie. Kljub temu, da nima izkušenj v glasbenih gledaliških predstavah, je v tem muzikalu dala vse od sebe. Zelo očitna je predanost in zavzetost, ki jo je vložila v svojo vlogo tako na vokalnem delu kot na igralskem. Zelo nas je presenetila - upamo, da bo ta svoj na novo odkriti talent podrobneje raziskala, saj je bila prvi vikend v ROA zelo uspešna in se je odlično odrezala.

Ernesto D'Alessio se deli vlogo Staca Jaxxa, Vadhir Derbez in David Cavazos interpretirata Jerrya, poleg njih pa lahko občudujete tudi talent Laure Cortes, Juana Carlosa Casasole, Mauricia Castilla in velike zasedbe igralcev, ki sodelujejo v predstavi.

ČESA NI MOGOČE VIDETI...
Če ste od tega muzikala pričakovali, da bo popolna kopija filma, boste razočarani. Spomnimo se, da je glavno vlogo v filmu odigral Tom Cruise, so deli, ob katerih se do solz nasmejemo, Patricia Whitemoore je v filmu skrivna oboževalka Staca Jaxxa, seveda ne smemo pozabiti na novinarko revije Roling Stone, ki si 'pribori' Staceevo ljubezen ter majhen intervju za svojo revijo, vendar pa je njena vloga bolj stranska, kot glavna.


Pesmi se prepevajo v spanglish stilu (pol angleške, pol španske), na vsaki strani odra sta dva velika zaslona, na katerih se izpisujejo besedila pesmi tako v angleškem, kot v španskem jeziku, toda bodimo odkriti ... Klasičen rock se sliši veliko bolje v svojem originalnem jeziku.

Kritiko zaključujem s pozivom, da si ta muzikal morate ogledati. Dovolite se zapeljati in odpeljati nazaj v osemdeseta, čas, v katerega se boste zaljubili. V primeru pa, da ste že starejši, lahko ponovno podoživite čudovite čase, v katerih so vladali Poison, Pat Benatar, Journey, Joan Jett and The Blackhearts, Bon Jovi in drugi.