sobota, 11. oktober 2014

Gerardo Quiroz je ponosen na kakovost muzikala "Rock of Ages"


Po desetletjih dela v gledaliških predstavah, kot je na primer Cats, je Gerardo Quiroz javnosti predstavil celotno ekipo svojega novega dela, Rock of Ages. Glavne vloge v muzikalu pripadajo Dulce Marii, Patriciu Borghettiu ter Ernestu D'Alessiu.

"Veseli smo predstavitve te predstave iz šestdesetih, ki je polna ljubezni. Ponosni smo na kakovost, ki vam jo bomo predstavili. Z nami sodelujejo zelo kakovostni pevci, prav vsi pa svoje dele odpojejo in odigrajo perfektno," je na tiskovni konferenci povedal producent.

Delo, ki je že bilo predstavljeno na krajih, kot sta Broadway in London, je poklon glasbi iz osemdesetih. Predstava bo pod vodstvom Ricarda Diaza potekala dobrih 16 tednov, premiera pa bo 24. oktobra v Teatru 2 v Centru Cultural.

Dulce Maria, ki bo s to vlogo prvič stopila na gledališki oder, je priznala, da so bile vaje za upodobitev Sherrie zelo intenzivne, saj hoče na odru dati vse od sebe in pokazati kako daleč sega njen igralski in pevski talent. "Zame je velika čast, da je Gerardo Quiroz verjel vame in mi ponudil priložnost za upodobitev tega lika. Ves čas sem deležna velike podpore. Smo zelo živčni, navdušeni in vadimo vsak dan," je povedala nekdanja članica skupine RBD.

Tudi Patricio Borghetti, ki si bo svoj lik delil z Ernestom D'Alessiem, je spregovoril nekaj besed. "Ne veste koliko mi pomeni ta priložnost, da lahko interpretiram enega najbolj 'pikantnih' likov, Stacea. S tem izpolnjujem svoje sanje," je dejal. 

Tudi mladi Vadhir Derbez je izkoristil priložnost in izrazil svojo hvaležnost, da je lahko del takšne zasedbe igralcev in pevcev. "Vesel sem. Gre za čudovit projekt. Imel sem veliko dela, vendar te priložnosti nikakor nisem hotel zamuditi. Počutim se izpopolnjen, videli me boste v povsem drugačni luči. Delam s srcem in nebi mogel biti bolj vesel, počutim se, kot da bi bil na Broadwayu," je povedal.

Zasedbo tega muzikala dopolnjujejo igralci, kot so Juan Carlos Casasola, Laura Cortes in Mauricio  Casillo ter številni drugi, ki zagotavljajo, da bo publiki predstava brez dvoma všeč. 

Producent je med drugim povedal, da bodo dialogi v predstavi v španskem jeziku, medtem ko bodo pesmi odpete v živo, ampak bodo v angleškem jeziku. "Dovoljenje, ki smo ga pridobili za muzikal zahteva, da so pesmi odpete v angleškem jeziku. Tako bodo dialogi v španskem jeziku, pesmi pa bodo odpete tako, kot smo jih spoznali, v angleščini," je potrdil Gerardo, ki je spregovoril tudi o možnosti obiska igralca Diega Bonete, ki je bil del igralske zasedbe filma Rock of Ages v Hollywoodu.

"Vabljen je na eno izmed predstav v decembru, saj je bil 'Rock of Ages' del njegovega življenja. Prav tako smo mu zelo hvaležni, saj nam je zaželel veliko sreče," je še dodal.