sreda, 24. september 2014

Sin Fronteras On Tour Brasil: Dulce Maria v Recifu (17.9.2014)


Kako je kaj s srci oboževalcev iz Recifa sedaj, ko je kraljica stopila tudi na vaša tla? Kraj koncerta oziroma dvorana je bila zelo majhna, toda hej, vsak kraj, vsak koncert prinaša drugačna presenečenja.

Kot so nas opozorili že pred začetkom koncerta, je šlo za koncert z desetimi pesmimi. Mislim, da se ne moremo pritoževati nad ničemer; varnostniki so bili zelo mirni, niso bili grobi ali nesramni, kot večina, Dulce so nam dovolili objeti ali poljubiti, kdor tega ni izkoristil, si je kriv sam.

Pesem Te Quedaras je zapela brez glasbe (ja, sem ljubosumen, zelo ljubosumen). Delčke "no te iras de aqui" in "seguiras en mi" je prepevala medtem, ko je objemala zastavo Pernambuca. Koliko nežnosti ...

Pesem No Pares, prav tako brez glasbe (ljubosumje 2.0) je posvetila vsem, ki so se borili zanjo in jo pripeljali v Recife. Tako lepo je, ko se zaveda vseh naših dejanj in jih tudi javno prizna, nas pohvali. Zelo lep občutek. Zagotovo je zaprla usta vsem tistim, ki so ves čas trdili, da s svojimi koncerti nikoli ne bo obiskala Recifa. Morda se na koncertu res ni zbralo na tisoče ljudi, vendar je zelo zadovoljivo že, da so ji tamkajšnji prebivalci lahko prikazali njihovo ljubezen in naklonjenost. Čestitam vam!

Kdor si po teh absurdnih cenah vstopnic ni mogel privoščiti, so lahko cenejšo vstopnico dobili kar na kraju dogodka, saj so se cene malce znižale. Ni šlo za nikakršno ponižanje, enostavno so vsem poskušali omogočiti, da jo vidijo. Takšna dejanja so tista, zaradi katerih jo imamo še raje. 

Dulce je bila, kot vedno, prečudovita. Ste jo že kdaj videli, da ne bi bila lepa? Lahko kdo kaj pove o njeni tesni majici, ki nas je vse pustila brez diha? Ta ženska ne pozna meja.

So s koncertom zamujali? So? Vedno se najde nekaj, kar gre narobe, nič ni 100% ali popolno. Kljub temu smo lahko za ta koncert povsod videli samo pozitivne komentarje, morali pa bi biti slepi, če niste videli njene sreče, da se je po tolikšnem času lahko vrnila v naše mesto. Čestitke še enkrat, zaslužili ste si ta magičen večer.

Vir: Dulce Maria Brasil