ponedeljek, 22. september 2014

Sin Fronteras On Tour Brasil: Dulce Maria v Porto Alegru (12.9.2014)


Koncert v Porto Alegru je bil tako magičen, da se še sedaj sprašujemo, če se je res zgodil ali smo si ga samo predstavljali v naših mislih. Od veselja smo noreli vsi, tudi tisti doma z računalniki v naročju. Dulce je bila tako čudovita ... prečudovita. Tisti, ki v njej vidijo samo pevko in je ne poznajo dobro, nikakor niso razumeli energije, magije, ki jo je Dulce dajala celotni publiki od prve do zadnje sekunde na odru. Organizatorji W+ Entertainment so nas znova presenetili, tokrat pozitivno.

Kot je že zelo poznano to malenkostno zamujanje s koncerti, se tudi ta ni pričel ob določeni uri, temveč malce kasneje. Dulce je malce zamujala, saj je skupaj s celotno produkcijo ostala ujeta v dvigalu, zaradi česar se je časovno zamaknilo prav vsak načrtovan korak. In uganite kaj se je zgodilo? Zaradi incidenta Dulce ni imela časa, da bi vadila koreografijo s svojimi plesalci. Vaja koreografije? Kdove kaj pripravlja Dulce, saj dobro vemo, da na svojih koncertih ne pleše.

Zgodaj popoldan je Twitter eksplodiral ob informaciji, da se na srečanju z Dulce (M&G) pevke ne smeš dotakniti, ne objeti niti poljubiti. Seveda to ni pošteno, saj so bile VIP karte zelo drage, da bi mirno sprejeli takšne ultimate. Toda naše skrbi so bile odveč. Takoj ko smo se prikazali, je Dulce sama razširila roke, ob čemer smo se z veseljem 'zapodili' v njen objem. Prav vsak izmed nas jo je imel priložnost objeti, jo poljubiti, se z njo na hitro pogovoriti ... ni dovolila nikakršne razdalje med njo in oboževalci. Zelo rada bi doživela dan, ko bo Dulce zavrnila bližino (objem) svojih oboževalcev, vendar pa vem, da se to nikoli ne bo zgodilo ...

Seznam pesmi, ki jih je na koncertu odpela, je veliko oboževalcev razveselil, veliko pa je bilo tudi nezadovoljnih. Seveda so bile najbolj pričakovane pesmi iz plošče Sin Fronteras, Dulce pa je v svoj nastop vključila tudi pesmi iz albuma Extranjera ter seveda nekatere pesmi iz časov skupine RBD. Jaz osebno sem mnenja, da nista bila potrebna dva Medley-a pesmi skupine RBD, ta čas bi lahko bila izkoristila za kakšnih par besed publiki. Gospodična rdečelaska, kje se je izgubila pesem Es Un Drama? Ta pesem je pravi hit in jo zahtevamo na tvojih koncertih. Pravzaprav vsi vemo kakšen je razlog za popolno izključitev te pesmi iz svojih nastopov, zato se zaradi tega nismo kaj preveč razburjali.

Za vse tiste, ki se ne smejete veliko vam povem, da smo danes pri nas imeli festival smeha. Ko slišite smeh, se obrnete? Ne spomnime se kolikokrat sem se obrnila v vse smeri, ko je prav vsak izmed nas doživljal napade smeha, ki jih je povzročalo veselje, da bomo končno uresničili naše sanje (eni znova, drugi prvič). Vsak izmed nas se je zavedal sreče Dulce Marie, saj se je po veliko težavah le uspela vrniti k nam. Stavim, da so si mnogi mislili: "Uh, uspelo nam je. Današnji event je dokazilo vsem tistim, ki so govorili da s solo kariero ne bo uspela narediti ničesar."

Na velikanskem zaslonu v zadnjem delu odra so se pojavljale fotografije iz časov, ko je Dulce obiskala Brazilijo s skupino RBD ter besedila nekaterih pesmi. Predstavljajte si, kako bi bila brez teh besedil izgubljena, ko je zapela pesem Shots de Amor. Najboljše od vsega je bilo, da se ni poskušala povsem panično spomniti, kako se nadaljuje besedilo, temveč se je pričela smejati. Toda del koncerta je bil tudi zelo melanholičen. Kdo za vraga je pesmi No Pares in Te Quedaras uvrstil eno za drugo? Ljudje, tako ne gre, naše srce ne zdrži takšnega pritiska. Na koncu je pela celo brez glasbe, saj so imeli nekaj težav in je sredi pesmi Cementerio de los Corazones Rotos zmanjkalo glasbe, Dulce pa je pela naprej, kod da se nič ne bi bilo zgodilo.

Kdo tukaj je mnenja, da se Dulce zelo dobro uči portugalščine? Tako zelo dobro govori naš jezik, da si ne želim drugega, kot da bi jo znova slišala reči "zelo sem vam hvaležna". Je del njenega čara. Ko že govorimo o učenju, bi morali biti hvaležni vsem tem vajam za muzikal? Njen glas je prečudovit, zelo dobro treniran, povsem enak v živo kot na plošči. Svoje nastope je veliko bolj izpilila od časa turneje Extranjera On Tour. Ne pozabimo na tiste njene tipične, male plesne korake, za katere še ne vemo točno ali bi se jim smejali, ali jih ljubimo. Tudi njena oblačila so bila božanska, predvsem pa so izražala njo samo.

Zahvaljujoč ponovnemu predvajanju telenovele Rebelde na naši televiziji, se število njenih oboževalcev v Braziliji znova veča. Številni so se koncerta oziroma njenega eventa udeležila prvič, veliko je bilo otrok, starih 12 let z naglavnimi trakovi, majicami in kostumi Roberte. Evforijo, ki smo jo mi doživljali v času skupine RBD, so prav to enako evforijo ti malčki sedaj doživljali z Dulce. Seveda so pred koncertom dobro opravili domačo nalogo, saj so skozu ves koncert pomagali prepevati, zelo dobro so poznali vsa besedila. Rečem lahko le, dobrodošli v našem norem svetu.

Med koncertom so oboževalci na twitterju na "Trend Topics Worldwide" postavili besede Dulce, No Pares in Te Quedaras. Zavarujte si srce, pomirite se in sprejemajte vsak dan posebej, saj je bil to le prvi koncert. Sledi jih še šest, čaka nas še deset dni, ki jih bo Dulce preživela v naši državi. 

To je povedala oboževalka, ki je bila na prvem koncertu Dulce Marie v Braziliji.