sreda, 24. september 2014

Sin Fronteras On Tour Brasil: Dulce Maria v Riu de Janeiru (16.9.2014)


Na veselje nekaterih in na žalost mnogih je bil prvi intimni koncert v prečudovitem mestu Riu. Rečemo lahko, da je bilo zelo patetično in nič se ni zgodilo tako, kot so nam obljubljali. Kljub temu so nekateri kraj dogodka zapustili z dobrim vtisom in pozitivnimi izjavami. Seveda so se le ti pozitivni komentarji nanašali na Dulce, ne na organizatorje.

Vse je potekalo v popolnem vrstnem redu (čestitke domačinom); druženje, Meet&Greet ... toda koncert je bil velik absurd. Rekli bi lahko, da organizatorji prisotnim niso izkazali ravno velikega spoštovanja.

Vsi prisotni so plačali vstopnico za popoln, celoten koncert. Organizator je marca letos zagotovil, da je edina razlika med koncertom On Tour in koncertom Intimate Tour v poziciji odra ter seveda dvorane. Denar, ki smo ga plačali za vstopnice bi lahko bili porabili za dvorano, ki je vredna internecionalne pevke, in ne preprostega nočnega kluba. 

Prisotni so si na koncertu želeli videti njo, njeno petje ter seveda slišati pesmi, ki so zaznamovale njihova življenja. In kaj so dobili? Zapela je 10 pesmi, med katerimi ni bilo pesmi No Pares, katero so vsi njeni oboževalci vzeli kar kot himno. Kar pa je najslabše izmed vsega pa je dejstvo, da sta bila na odru samo Dulce in njen mikrofon. Zakaj za vraga pa jo spremljajo glasbeniki, če jih med koncertom ni na odru?

Če so organizatorji vedeli, da bodo poskrbeli samo za mini koncert, zakaj niso pripravili akustičnega koncerta? Brez dvoma bi izgledalo veliko bolje. Ali pa bi bili morali opozoriti ljudi, da gre za prosto prepevanje bres glasbe in bi bili temu primerno določili tudi cene vstopnic. Vrednost vstopnic je bila za popoln koncert in ne samo za pol ducata pesmi. Po eni strani bi bilo bolje ostati doma in si predvajati CD.

Koncert Sin Fronteras Intimate Tour RJ je potekal brez odra, brez glasbenikov, brez glasbe, brez zaslona in tudi brez sramu organizatorjev. Na čemer je stala Dulce, ne moremo reči oder, celo preprosta miza bi bila bolje podobna odru.

Kljub temu je Dulce stopila pred občinstvo in naredila, kar zna delati najbolje: zapeti in očarati. V črni bleščeči obleki je bila prečudovita. Ves čas je med publiko delila nasmeške in še več nasmeškov. Upam, da so vsi prisotni prostor zapustili srečni in zadovoljni s tem majhnim delčkom kar so dobili in videli. Ne pozabimo, da je naša Maria zelo dobra v tem kar počne in je vedno pripravljena dati vse od sebe ter vsak koncert izpeljati po svojih najboljših močeh.