sreda, 24. september 2014

Sin Fronteras On Tour Brasil: Dulce Maria v Fortalezi (18.9.2014)


Dulce je Fortalezo 'zadela' z vso silo. Kljub temu, da je šlo za intimen koncert, so dobili popoln, celoten koncert in ne samo pol ducata pesmi. Je morda kdo uspel omehčati Tulievo srce? Glede na izjave oboževalcev, je bil ta šov eno navadno prilizovanje. Vse skupaj se je pričelo na druženju z oboževalci, ko se je naša rdečelaska sprla z lastnikom podjetja W+, ker je le ta ob času fotografiranja poskušal odriniti eno izmed prisotnih deklic stran od Dulce. Verjetno nikoli ne bomo vedeli, če je to resnica ali gre samo za govorice.

Ko je Dulce prispela na prizorišče koncerta, ji je nekaj oboževalcev pripravilo zelo grdo presenečenje. Najprej so jo porinili ob vrata, nato pa so jo še večkrat povlekli za lase. Hvala bogu se nizgodilo nič hujšega, čeprav smo se tako mi kot Dulce dodobra prestrašili. Ravno zaradi takšnega obnašanja nekaterih oboževalcev bo prišel čas, ko Dulce k nam sploh ne bo želela več priti. Ali pa bo prišla samo na koncerte, druženja ter M&G pa bo odpovedala oziroma jih sploh ne bo želela več izvajati.

V vrsti pred dvorano je bilo precej nereda, vsi so stali nekako skupaj, v skupinah, kar se ves čas čakanja ni spremenilo. In kako je bilo v času koncerta? Vse pomešano. Organizatorji niso poskrbeli, da bi bili prisotni z VIP kartami ločeni od tistih z navadnimi. S tem so pokazali ogromno nespoštovanje do tistih, ki so za VIP karte odšteli absurdno visoke zneske. Kakorkoli že, dobro vemo, da od tega podjetja ne moremo pričakovati veliko. Vse te neprofesionalnosti smo že vajeni.

Prostor, v katerem je potekal koncert, je bil zelo majhen, ni imel klimatske naprave (ustreznega prezračevanja), da smo dobili vsaj nekaj svežega zraka, so odprli okna na strehi. Niso si mogli privoščiti kakšnega slabega počutja oboževalcev, saj smo izvedeli, da ni bilo na voljo nobenega reševalnega vozila v primeru, da bi šlo karkoli narobe. Oboževalci so zaradi zamude pričeli kričati "kakšno nespoštovanje" kričali pa so tudi tisti z VIP kartami "kje je prostor za tiste z VIP kartami", saj (kot sem že povedal) organizatorji niso poskrbeli za pregrado.

Dulce je kar nekajkrat prekinila koncert ter z organizatorji poskušala pomiriti oboževalce, katere je prosila naj se malce umirijo ter poskušajo zadihati, saj je bila mala dvorana nabito polna, oboževalci pa so se med seboj porivali, saj je vsak hotel priti čim bližje odru. Seveda je pri njej še vedno prisoten strah, spomin na tri umrle oboževalke, ko je Brazilijo obiskala s skupino RBD, pa je še kako živ. Pojavile so se celo govorice, da bodo organizatorji koncert odpovedali, če se oboževalci ne bodo umirili. 

Koncert je bil popoln, Dulce je bila izredno živahna, veliko je plesala, čeprav vedno pravi, da med koncerti zelo nerada pleše. Preden je zapela pesem No Pares, je malce sarkastično povedala, da se predobro zaveda kako visoke so cene vstopnic, da so na koncertu ljudje, ki so pripotovali iz drugih mest, da bi jo lahko videli, za kar jim je zelo hvaležna. Seveda je bil to namig Tuliu. Čeprav je bilo veliko kaosa in je bila Dulce zelo očitno žalostna, nasmešek niti za minutko ni zapustil njenega obraza. Dulce je bila Dulce na odru.