sreda, 24. september 2014

Sin Fronteras On Tour Brasil: Dulce Maria v Belo Horizontu (20.9.2014)


Prihajamo v zaključni del turneje in v srcu se že pojavlja tista znana bolečina, ko se zavedamo, da se bomo kmalu morali posloviti od naše kraljice. Obstaja kakšen gumb, s pomočjo katerega bi se lahko vrnili na 11. september, in ponovno doživeli vso tisto norijo ob njenem prihodu k nam? Šalim se! Lepo je bilo, dokler je trajalo. Ali pa tudi ne ...

Dogodek je bil opredeljen kot tipičen šov, kljub temu, da bi naj šlo za intimen dogodek, temu primerne pa so bile tudi cene vstopnic. In čemu so bili prisotni priča? Koncertu brez glasbenikov, vendar s plesalci. KAKO? Dulce je pela približno 50 minut, samo pesmi iz albuma Sin Fronteras.

Dulce je odlična igralka, vendar ni uspela prikriti kako žalostna je. Na prav vsakem druženji, M&G ter celo koncertu poskuša to prikriti, vendar ji ne uspe. Oboževalci, ki so bili prisotni na druženju v Belo Horizontu so povedali, da je bila Dulce zelo potrta, žalostna. Izjavila je celi, da Dulce iz otroštva ne bi bila ponosna na sedanjo Dulce. Kaj natanko je s tem mislila, na žalost ne vemo. Vemo le, da Dulce že nekaj mesecev ni v redu.

Kljub svojim čustvenim, osebnim ali profesionalnim težavam pa Dulce vedno stopi na oder, kjer da vse od sebe ob tem pa nasmešek nikoli ne izgine iz njenega obraza. Vsem jasno in glasno pokaže kakšno je njeno poslanstvo na Zemlji: Ona je naš motor, naša moč, ki nas vzpodbuja, da se nikoli ne bi prenehali boriti za tisto, kar si želimo. Naša naloga sedaj je, da malce obrnemo vloge in Dulce damo vso našo ljubezen in podporo, da ta potrtost čim prej zapusti njen obraz in bomo znova priča tistemu njenemu pristnemu, veselemu nasmešku.

Pesem No Pares ni bila na seznamu pesmi za ta koncert. Toda Dulce je upornica, ki ne sledi navodilom ali pravilom, zato je pesem kar sama uvrstila v koncert, jo zapela ter s tem koncert popestrila ter mu dodala nekaj več čustvenosti. Preden je zapela je spregovorila o moči, da nikoli ne smemo obupati, da moramo verjeti v boljši jutri, pesem pa je posvetila oboževalki, ki ji je na druženju povedala, da je uspela preboleti raka. Dulce vedno poskrbi za zelo emotivne trenutke in tudi tokrat ni bilo drugače. To oboževalko, Fernando, je povabila na oder in skupaj sta zapeli pesem No Pares. Človek jo enostavno mora imeti rad.

Preden je zapela pesem Cementerio de los Corazones Rotos je hotela mikrofon dati v stojali, vendar ji je ušel iz rok in padel na tla, zaradi česar je Dulce naredila enega izmed tistih njenih posebnih prestrašenih izrazov na obrazu. Pesem Te Quedaras je znova posvetila oboževalcem z besedami, da ni pomembno koliko časa bo potrebnega, da se zopet vrne, saj bo svoje oboževalce vedno nosila v svojem srcu. Celotno pesem je odpela zavita v Brazilsko zastavo, ki so ji jo med koncertom vrgli na oder. Poslovila se je s pesmijo O Lo Haces Tu O Lo Hago Yo.