sreda, 3. februar 2016

El Informador: "Dulce Maria je latino pop princesa"


Mehiška pevka in igralka, Dulce Maria, si je svetovno slavo pridobila z vlogo v mladinski telenoveli Rebelde ter kot članica svetovnega fenomena, skupine RBD. Po razhodu skupine se je zvezdnica podala na samostojno pot, kjer se je uveljavila kot ena najbolj uspešnih mladih umetnic. Pevka je za svoje delo prejela številne nagrade, poleg tega pa je med top petimi Mehičankami z največ sledilci na socialnih omrežjih, s čimer ima na spletu kar precej velik vpliv. V glasbenem svetu se je Dulce Maria podala v žanr latino pop glasbe, v katerem njena dela precej izstopajo. Predstavljamo vam 12 razlogov (obstaja jih več, kot samo 12), zaradi katerih menimo, da si Dulce Maria zasluži naziv latino pop princese.


1. Posnela je duete z domačimi in tujimi izvajalci, kot so Akon, Basshunter, Juan Magan, Chino y Nacho, Tiziano Ferro, Henry Mendez, Julion Alvarez, Manu Gavasi, Pambo, Joe Jonas, Rio Roma in Frankie J.


2. Je Mehičanka, ki je na Billboardovi lestvici Chart social 50 dosegla najvišje mesto.V preteklem letu je se povzpela na visoko 7. mesto, kjer so se pred njo nahajali samo izvajalci, kot so Adele, Ariana Grande in Justin Bieber.


3. Leta 2015 je prejela nagrado KCA ZDA v kategoriji najboljša latino izvajalka. Podelitev nagrad je potekala v ZDA. Prav tako je v istem letu prejela nagrado KCA Mexico za najbolj priljubljeno pesem. Nominacije je prejela tudi v drugih državah, kot sta na primer Argentina in Barzilija.

4. Leta 2012 je bila nominirana za nagrade Premios lo nuestro, ki so ene najpomembnejših glasbenih nagrad za latino izvajalce.

5. Leta 2014 je prejela nagrado Millenial awards Mexico.


6. Leta 2015 jo je revija Lideres Mexicanos v kategoriji Likes verdaderos počastila z nagrado Eliot Award, s katero so ji podelili priznanje za njeno delo in aktivnost na socialnih omrežjih.


7. Dulce Maria je z glavno vlogo nastopila v enem delu serije Mujeres asesinas, ki je do današnjega dne imel največ ogledov na spletu. S soigralko Fernando Castillo sta prejeli ogromno pozitivnih kritik, ta del pa je bil razglašen za enega najboljših delov vseh treh sezon serije. 


8. Dulce Maria je med top petimi mehiškimi zvezdniki, ki imajo na socialnih omrežjih največje število sledilcev. Njeno ime ustvarja trende na Twitterju, Facebooku in Instagramu, njene objave pa deli na tisoče njenih zvestih sledilcev.


9. Je edina Mehičanka, ki je v Braziliji prejela zlato naklado za število prodanih albumov.


10. Je edina Mehičanka, ki je prejela nagrado v kategoriji Best Latin America act za nagrade MTV EMA, obenem pa je nominacijo prejela tudi v kategoriji Worldwide act na uradni podelitvi nagrad.

11. Je zvezdnica z največ nominacijami na nagradah Premios Juventud.

12. Je pisateljica, skladateljica, pevka, igralka in človekoljuba. Je avtorica knjige Dulce amargo, v kateri s svojimi oboževalci deli svoja čustva in občutke iz časa njenega odraščanja. Knjiga zaseda prva mesta najbolje prodajanih knjig v spletnih knjigarnah po vsem svetu ter v fizični obliki v Mehiki in Braziliji.