torek, 23. februar 2016

Dulce Maria je sladka negativka


Njena ljubezen do igralstva je skoraj tako velika, kot njena ljubezen do glasbenih odrov. V zadnjih nekaj letih se je Dulce Maria zelo spremenila. Igralka se je z dušo in telesom v zadnjih šestih letih posvetila glasbi. V njenih mislih ni bilo niti časa niti prostora za nič drugega, kot za besedila in skladbe. Vse do sedaj, ko se je odločila vrniti v svet igralstva z vlogo v telenoveli Corazon que miente.

Igralka si je med snemanji vzela čas in je med redkimi, kratkotrajnimi odmori spregovorila nekaj besed z novinarji iz spletnega portala Informador. Vsak igralec ne more slediti ritmu, ki ga zahteva snemanje telenovele. Snemanja potekajo ves dan, prizori so posneti zelo hitro, producent pa zahteva absolutno popolnost. "To je zame velik izziv. Vesela sem, da sem se pridružila igralski zasedbi z likom, kakršnega do sedaj še nisem imela priložnosti interpretirati."

Svet jo je vajen gledati v dobrih vlogah in vlogah žrtve, sedaj pa se na male zaslone vrača z vlogo zlobne Renate Ferrer. "Ne gre ravno za tipično zlobnico, saj se pred vsemi kaže kot prijazna , dobra oseba (smeh)," pojasnjuje igralka. Za Dulce vloga Renate ni le vloga zlobnice v zgodbi, temveč izziv, s kakršnim se je želela soočiti v svoji karieri. "Je zelo manipulativna in obenem spletkarska, kar sta dve lastnosti, ki jih jaz nimam (smeh). Resnično uživam ob ustvarjanju tega, malce drugačnega lika. Ta teden se je moj lik tudi prvič pojavil v zgodbi in priznati moram, da sem zadovoljna z odzivom publike," je dejala.

Sprememba ritma

Šest let glasbe. Šest let turnej. Šest let življenja, posvečenega glasbenim ritmom. Zakaj vrnitev na televizijske zaslone? Dulce ob tem vprašanju malce razmisli, preden poda odgovor. "Šest let sem svojo igralsko kariero postavljala na stranski tir. Takrat sem posnela svojo zadnjo telenovelo. Zatem sem se popolnoma posvetila glasbi. V tem času sem izdala svojo prvo ploščo (Extranjera, 2010), nato sem izdala ploščo Sin fronteras (2014), katere turnejo sem zaključila v preteklem letu. Nato pa so me lani, novembra, presenetili s klicem ter mi ponudili vlogo Renate," je dejala.

In zakaj je vlogo sprejela? Dulce lahko razlog za to opiše v eni sami besedi, ki ima v njenem življenju velik pomen: čas. "Koncept telenovele Corazon que miente je, da gre za kratko zgodbo, ki bo štela samo približno 80 delov. Snemanja bodo trajala le dobre štiri mesece, kar je zame dobro, saj lahko ob tem skrbim za pripravo nove plošče."

Čeprav so misli Dulce Marie trenutno povsem osredotočene na igranje, je v projekt uspela vključiti tudi svojo glasbo. "Za telenovelo sem napisala pesem z naslovom Dejarte de amar. Zadeva še ni povsem dogovorjena, vendar upam, da se bo pesem nahajala tudi na prihajajoči plošči."

Na žalost se je ob tem zaključil počitek Dulce Marie, ki se je morala vrniti na snemanje. Pred odhodom je povedala še: "Trenutno sem predana zelo naporni rutini, vendar pa je z odzivom publike ves moj trud poplačan. To je nekakšna prelomnica v mojem življenju in priložnost za vstop v številne domove. To je zame velika nagrada."

Njena alternativna stran

Dulce Maria priznava, da je njen delovnik v glasbi zelo drugačen od tega ritma, ki ga ima trenutno s snemanji telenovele. "Ko sem bila na turneji, je moje delo večino časa potekalo ob večerih in pozno v noč. Sedaj je rutina veliko bolj zahtevna, saj s snemanji pričenjam zgodaj zjutraj, kar mi dopušča zelo malo časa za pisanje pesmi in branje," je povedala.

Dejstvo pa je, da se bo pevka na prihajajoči plošči znova malce poigrala z drugačnimi zvoki ter ritmi. "Sicer bo glasba še vedno pop, vendar na malce drugačen način, saj sem k sodelovanju povabila ljudi, s katerimi do sedaj še nisem sodelovala. Za kakršnekoli podrobnosti je še malce prezgodaj govoriti, povem pa lahko, da bodo pesmi govorile o ljubezni, pogumu, moči ter volji, da vedno znova vstaneš in nadaljuješ svojo pot," je izdala pevka.

Pisanje je njen hobi

Kljub velikemu uspehu njene knjige Dulce amargo, zvezdnica priznava, da trenutno ne razmišlja o možnosti, da bi se posvetila profesionalnemu pisanju. "Ta knjiga je bila napisana v smislu dnevnika, govorila je o mojih izkušnjah ter o razmišljanju ljudi, katere poznam. Zadeva je bila zame na nek način terapevtska. Kljub vsemu ne pišem nove knjige, čeprav ne izključujem možnosti, da bi v prihodnosti izdala še kakšno," je zaključila.

Vir: Informador