četrtek, 4. februar 2016

Dulce Maria za revijo Only: "Sem zlobnica v tej zgodbi"


Dulce Maria je talentirana, uporniška in disciplinirana ženska


Dulce Maria je trenutno v najboljših letih svojega življenja. Sveža trideseta  se zelo dobro podajo trdni karieri v svetu igralstva in glasbe. Kamorkoli gre s svojo osebnostjo osvaja publiko vseh starosti. Ves čas je napolnjena z energijo, ki jo porablja za nastope, snemanja telenovele, tiskovne konference ter redno uporabo socialnih omrežij, s pomočjo katerih je v tesnem stiku s svojimi oboževalci. Je ženska, ki si vsako sezono omisli nov stil oblačenja, ki vključuje tudi barvo njenih las, čeprav sta rdečilo na licih in nežni barvni toni ustnic pri njej že stalnica. "Sem ženska, kateri so všeč izzivi. Ničesar se ne bojim," je dejala.


Že pri rosnih petih letih je bila izpostavljena javnosti, vendar so bili naporni delovni dnevi tisti, ki so jo utrdili kot eno najboljših latino zvezdnic v tem trenutku. Po snemanju reklamnih oglasov je nastopala v otroških oddajah, kot je Plaza Sesamo, El club de Gaby in Discovery Kids. S svetom telenovel se je srečala z vlogami v Retrato de la familia in El vuelo del aguila, kjer je nastopila z znanimi imeni, kot je na primer igralka Patricia Reyes Spindola. Leta 2004 se je pridružila igralski zasedbi mladinske telenovele Rebelde, v sklopu katere je nastala tudi  glasbena skupina, s pomočjo katere se je Dulce podala tudi v svet glasbe, kar jo je posledično nekaj let kasneje popeljalo tudi do izdaje samostojnega albuma. Pevka se teh let spominja s hvaležnostjo in hrepenenjem. Srečna je bila zaradi uspehov skupine, s katero je prejela številne nagrade, toda težaški ritem dela jo je oddaljil od družine in prijateljev, kar jo je prizadelo, saj se smatra kot družinskega človeka.

"Imam sanje, sem disciplinirana," nam pojasni, ko jo povprašamo o tem, kako zmore opravljati več del hkrati, saj zraven glasbena in igralska kariera zahtevata veliko študija in vaje. Sama piše tudi besedila pesmi, izpod njenega peresa je nastalo kar nekaj uspešnic: Quiero poder, Lagrimas perdidas in Mas tuya que mia so nastale še v času skupine RBD. Pesmi Dejame ser in Quiero mi vida sta bili napisani za telenovelo Verano de amor, v kateri je interpretirala glavno vlogo. Leta 2008 je izdala knjigo Dulce amargo, v kateri s svojimi zvestimi oboževalci deli vesele in žalostne trenutke, iskrene trenutke ljubezni, razočaranja in tudi osamljenosti. "Danes je zame zelo poseben dan, saj se uresničujejo ene izmed mojih sanj. Na teh listih sem pustila delčke svojega srca, življenja in čustev, ki so iskrena in brez cenzure," je dejala na predstavitvi knjige.

S SVOJO DUŠO

V tem novem ciklu se Dulce Maria preizkuša v povsem novi vlogi ob svoji vrnitvi na televizijske zaslone s telenovelo Corazon que miente. Prvič se je znašla v vlogi zlobnice, ob čemer pa priznava, da je zelo uživala. "Pogrešala sem igranje, interpretacijo določenega lika." V zgodbi, ki bo luč sveta ugledala v začetku februarja, si bo pozornost gledalcev med drugim delila s Heleno Rojo, Mario Sorte, Alexis Ayalo in Erickom del Castillom. Vsebina? Igralka zagotavlja, da gre za sodobno zgodbo, v kateri je prisotne veliko napetosti in preobratov, zaradi katerih se liki v zgodbi ves čas spreminjajo.


Kot javna oseba se trudi izpolniti tisto, kar reče, zato sodeluje pri sodobnih izzivih. Prepričana je, da se svet spreminja glede na naša dejanja, ne glede na to kako majhna so le ta. Verjame v Boga in je prepričana, da so otroci naša prihodnost. Ravno iz tega razloga je sodelovala pri fundaciji Salvame, katere cilj je bil pomagati mehiškim, brazilskim in španskim otrokom iz ulice. S pesmijo Elige estar bien je s skupino RBD in drugimi izvajalci poskušala opozoriti javnost o boleznih, kakršni sta anoreksija in bulimija. Leta 2009 je ustvarila lastno fundacijo, Dulce amanecer, s katero je želela pomagati ženskam in otrokom ter tudi okolju. Za svoje delo je s strani Kids Choice Awards Mexico prejela nagrado Pro Social. Prav tako so jo organizacije Google, Save the children in Chicos.net povabile k sodelovanju, kjer je postala predstavnica kampanje Tecnologia Si, s katero poskušajo mlade in starše ozaveščati o pravilni uporabi interneta v najstniških letih. 

Dulce Maria v svojem pogledu odraža odločnost in disciplino, lastnosti, ki sta ji pomagali uresničiti sanje iz otroštva. Njen najljubši rek? "Nameri proti luni. Če ne uspeš priti na luno, pristaneš na zvezdah." Za glasbene izvajalce in/ali igralce je pomembno imeti sanje, ki se spremenijo v zastavljen cilj, za katerega se je potrebno vsak dan neutrudno boriti, dokler se senje na takšen ali drugačen način ne izpolnijo.