ponedeljek, 10. april 2017

Dulce Maria: "Imam oboževalce, ki že imajo svoje otroke"


Po izdaji novega albuma DM, se je Dulce Maria vrnila v Brazilijo, katero sama opisuje kot svoj drugi dom. Novinarji iz spletnega portala Billboard Brasil so se z zvezdnico srečali v hotelu v São Paulu, kjer so opravili kratek intervju, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.

Kar nekaj dni boste preživeli v Braziliji. Imate kaj prostega časa ali se pri nas posvečate izključno delu?
Ne, tukaj izključno samo delam. Včasih imam dovolj časa za hrano ... pravzaprav samo za večerjo (smeh).

Vedno si je dobro vzeti čas za hrano.
(Smeh.) Ter za delo, potrebno je opraviti ustrezno promocijo, se družiti z novinarji in oboževalci.

Kako ste spoznali Sofio, pevko, ki bo sodelovala na vaših koncertih v Sao Paulu in Curitibi?
Družbena omrežja in digitalni svet predstavljata ogromen svet, v katerem lahko mladi delajo na milijone različnih stvari. Povabila sem jo, ker ima svoje občinstvo, še vedno išče svoj popolni stil, obenem pa predstavlja novo generacijo glasbenikov, ki nas bo nekoč nadomestila.

Ali med koncerti in obiski držav opazite ali je med vašimi oboževalci starejša generacija ali pa je sestavljena iz mlajših, novih generacij?
Seveda so se oboževalcem pridružile nove, mlajše generacije, obenem pa so številni iz starejših generacij še vedno z mano, le da imajo sedaj že svoje otroke ali pa mlajše brate ali sestre. Moja glasba je v pop/rock žanru, besedila dajejo posebna sporočila in so primerna za vse generacije.

Na vašem novem albumu je veliko elektronskih elementov. Ti zvoki bolj privlačijo starejšo generacijo. Ali je bil to vaš cilj?
Na albumu sem sodelovala z dvema producentima, s katerima nikoli prej nisem bila v stiku. To sta Ettore Grenci in Andres Saavedra. Ettore svoje delo ustvarja v stilu pop-rock ritma, velik poudarek pa daje kitari in bobnom. Andres daje poudarek manj tradicionalnim elektronskim ritmom. Sama sem želela ustvariti nekaj drugačnega. Kolikor se je le dalo, smo poskušali ustvariti različne pesmi, ki pritegnejo pozornost. 


Katere izvajalce najraje poslušate?
Zelo so mi všeč Ed Sheeran, Christina Perri, Mumford & Sons, Taylor Swift, algumas músicas de Demi Lovato, Adele, Imagine Dragons ... ter številni drugi.

Srečali ste se že z brazilskimi izvajalci, kot sta Wesley Safadão in Tati Zaqui ... lahko v prihodnosti pričakujemo kakšen skupni projekt?
Priznati moram, da so bila ta srečanja naključna. Sama sem imela intervju na eni izmed radijskih postaj in Wesley je bil tam. Seveda bi z veseljem delala z njim, saj je zelo priljubljen in ustvarja dobro glasbo. Na žalost pred tem njegovega dela nisem poznala. Tudi Tati Zaqui pred tem srečanjem nisem poznala, niti njenega dela, čeprav obožujem njeno zvrst glasbe.

Ko smo izdali novico, da ste na nekatere koncerte povabili Sofio, so številni oboževalci želeli, da bi bili povabili bolj odmevna imena, kot sta Luan Santana ali Ivete Sangalo. Razmišljate o kakšnih skupnih projektih z bolj znanimi brazilskimi izvajalci?
Brazilijo sem sedaj obiskala po približno dveh letih, zato nisem zelo dobro obveščena o trenutnih odmevnih brazilskih imenih v svetu glasbe (smeh). Pred leti sem zelo rada poslušala Paulo Fernandes. Seveda bi z veseljem posnela kak duet z brazilskimi glasbeniki, a to je stvar založbe, oni urejajo glasbena sodelovanja svojih izvajalcev. 

Kaj vam je na vašem novem albumu najbolj všeč? 
Je zelo drugačen od predhodnih dveh albumov. Nikakor se ga ne naveličam poslušati. Toni in glasba nasploh so zelo dobro kombinirani, zato gredo pesmi hitro v uho. Besedila so bolj odrasla, niso več tako najstniška, zato so mi veliko bolj všeč.

Kakšne so bile priprave na pričetek turneje v Mehiki?
Bilo je zelo čustveno, bila sem precej živčna. Celotno načrtovanje in sam koncert sta od mene zahtevala ves moj čas. Poskrbeti je bilo potrebno za nov stil oblačenja, stare pesmi smo malce posodobili z novimi glasbeniki, sama sem izbrala pesmi, ki jih bomo na koncertih zaigrali ter sestavila njihov vrstni red ... sliši se enostavno, a je v resnici zelo zapleteno. Ljudje so se odlično odzvali, a koncert je bil še bolj poseben zaradi dejstva, ker se je zgodil v Mehiki. 

Struktura celotnih koncertov je zelo dobra. V koncerte ste vključili tudi koreografijo.
Pravzaprav sama zelo nerada plešem (smeh). Res pa je, da med prepevanjem povsem samodejno s plesalci narediš kak plesni korak. Povrhu vsega pa imam s sabo plesalce, ki so mojim oboževalcem zelo všeč (smeh).

Kljub elektronskim elementom na albumu, je vaš nov single Rompecorazones, balada. Imate raje balade?
Hm ... ni ravno tako, da imam raje balade. Pesmi enostavno nastanejo v takšni ali drugačni obliki. Ko pišem besedilo, nikoli ne razmišljam ali bo pesem balada ali ne. A kljub temo nas je besedilo samo privedlo do tega, da smo ustvarili močno balado. Besedilo ima prav posebno moč ... balade pa ponavadi še bolj poudarijo besedilo, da le to bolj izstopa. Tudi pesem Cicatrices ima zelo lepo besedilo, pa ni balada. Veste, kaj hočem reči? Vse je v veliki meri odvisno od producentov in drugih dejavnikov.

Ta spletna stran deluje s pomočjo sponzorjev in oglasov. Pomagajte nam stran ohraniti aktivno s preprostim klikom na oglase. Hvala vsem za pomoč!

Este sitio web funciona con la ayuda de los patrocinadores y publicidad. Ayúdanos a mantener el sitio activo con un simple clic en los anuncios. ¡Gracias a todos por su ayuda!