sreda, 29. april 2015

"Ko čutimo s srcem, ne poznamo meja," je dejala Dulce Maria v Argentini


Prejšnji petek, 24. aprila, je Dulce Maria nastopila v Niceto Clubu. Pevka in igralka je znana po svoji vlogi Roberte Pardo v telenoveli Rebelde (2004), mehiška različice argentinske telenovele Rebelde Way. Leta 2010 se je Dulce podala na samostojno pot in izdala svojo prvo samostojno ploščo Extranjera Primera Parte, na kateri je šest pesmi, leto dni kasneje pa je izdala drugi del plošče.

Buenos Aires ob 9:30 zvečer, ljudje so bili evforični, pevko so čakali z aplavzi in kričanjem. In končno je Dulce stopila na oder, tako neverjetna kot vedno. Si tu supieras je bila pesem, s katero je pričela koncert. Pesem se nahaja na njeni novi plošči Sin Fronteras (2014). Koncert je trajal skoraj dve uri in v tem času je Dulce s publiko navezala stik s pogledi, pozdravi in nasmehi. Jasno je povedala, da je sama veliko raje pevka kot igralka, saj "v gledališču igralec nima direktnega stika z publiko."

Publika je morala počakati še tri pesmi, preden je pevka pričela s prepevanjem pesmi skupine RBD, na kar so vsi čakali; pesmi, ki so nas ponovno ponesle v leto 2004, na dan pa so priplavali spomini na našo mladost in na stare čase. Pevka je za prebitje ledu izbrala pesmi Inalcanzable, Solo quedate en silencio in Aun hay algo. Ves čas je publika z njo glasno prepevala, v ozračju pa je bilo zaznati prav posebno povezanost med pevko in njenimi oboževalci. 

Na polovici koncerta so prostor preplavili zvoki pesmi Lo intentare in nekdo iz občinstva je pevki izročil mornarsko kapo, katero je pevka ponosno nosila skozi celotno pesem. Zatem je oder zapustila, njeni glasbeniki pa so publiko medtem zabavali z instrumentalno pesmijo. 


Dulce je na oder stopila v novi obleki, katero bi se najbolje opisalo kot angelska obleka. S tem je publiki namignila, da bi rada malce umirila energijo z baladami. Zapela je pesmi Lagrimas in Shots de amor, ki se nahajata na njeni plošči Sin Fronteras. Medtem, ki je predstavljala svoje glasbenike, je prejela velik aplavz, nato pa je odpela povsem novo pesem z naslovom Cupido criminal, s katero je navdušila vse prisotne. Zatem je znova sledila sprememba oblačil, s katero je znova napovedala malce bolj živahne ritme.

Pred koncem je ponovno odpela nekaj pesmi skupine RBD, seveda pa ni pozabila na svoj prvi single Inevitable iz leta 2011, katerega so poznali vsi prisotni. Tik pred koncem so oboževalci na oder pričeli metati papirčke, v obliki srčkov, kar je ustvarilo prav posebno magijo. 

Ob 11:15 zvečer je pevka naznanila konec koncerta in se zahvalila vsem prisotnim ter se poslovila s pesmijo O lo haces tu o lo hago yo, oboževalce pa zapustila s sladko grenkim priokusom; sladkim, ker so jo po več letih znova videli ter grenkim, ker se je magična noč končala.