sobota, 4. april 2015

Intrend: Sladke misli Dulce Marie


Dulce Maria je mlada, lepa ženska s popolnim, globokim in strastnim notranjim svetom. Je borka, zelo drzna in tudi zelo delovna, kar so osnovne sestavine za uspeh. V življenju ji ni bilo nič podarjeno, zelo trdo je morala delati, da si je pridobila slavo in osvojila srca številnih oboževalcev po vsem svetu.

Njena plošča Sin Fronteras je že po nekaj urah zasedla prva mesta lestvice Pop Latino, po prodajanosti je zasedel drugo mesto na iTunes v Mehiki, temu pa je potrebno prišteti tudi uspeh plošče v državah, kot so na primer Brazilija, Peru, Španija, ZDA, Ekvador, Čile, Argentina in Poljska. 12 pesmi prikazuje vsestranskost Dulce Marie, saj so med njimi balade, srednje hitre pesmi ter pesmi, ki kar vabijo na plesišče. Ravno zaradi teh raznovrstnih ritmov in žanrov, je album zasedel viskoa mesta lestvic po vsem svetu. Na albumu je Dulce sodelovala z izvajalci različnih žanrov; posnela je duete z Julionom Alvarezom (Lagrimas), brazilsko pevko Manu Gavassi, kolumbijsko kantavtorko Naty Botero ter z Mehičanoma Frankie J in Pambo.


Dulce je srečna in ima cel kup razlogov za srečo. Lani je s strani MTV Millenial Awards prejela nagrado kot predstavnica celotne Latinske Amerike. Gre za veliko priznanje, ki ga je prejela s strani vseh tistih oboževalcev, ki jo podpirajo in glasujejo zanjo iz vseh koncev sveta. Letos je nominirana na nagradah "Teen Choice Awards" (KCA) v ZDA kot najbolj priljubljena latino izvajalka, pred nekaj meseci pa je v fizični in digitalni obliki ponovno izdala svojo knjigo Dulce Amargo.

Dulce se kot ženska počuti izpopolnjeno. Trenutno preživlja etapo razmišljanja ter se posveča sprejemanju odločitev, ki so najboljše zanjo in njeno kariero. Resnica je, da si več kot zasluži to priložnost sprejemanja odločitev, konec koncev gre za njeno življenje in le ona ve kaj je najbolje zanjo.

Dulce, navdušeni smo, da po treh dolgih letih znova sodelujemo in skupaj pripravljamo naslovnico nove revije. Kako si? Povej nam vse o tvoji novi plošči.
"Hvala, Vero. Tudi jaz sem navdušena nad to naslovnico in intervjujem. Sin Fronteras je moj drugi solo album. Z založbo Universal Music je plošča izšla ravno aprila lani. Producenti albuma so Daniel Betancourt, Dudu Borges, Janette Chao in Carlos Lara, polovico besedil pa sem napisal sama. Posneta je bila med letoma 2012 in 2013 v Madridu, Los Angelesu in Mehiki. Na plošči so pesmi Te Quedaras, Yo Si Queria, Cementerio de los Corazones Rotos in Antes Que Ver El Sol. Ves ta material se je zbiral dve leti. Celotna plošča je nastala z veliko predanosti in s trdim delom. Pesmi odražajo del mene, delček mojega srca in delček moje zgodbe. Gre za oseben album, ki je na nek način nevsakdanji, strasten in energičen. Pesem Lagrimas je bila posneta v duetu z Julionom Alvarezom in je mešanica žanrov pop in bande. Videospot za to pesem ima že več kot 7 milijonov ogledov. Drugi single je pesem Antes Que Ver El Sol, katero sem z brazilsko pevko in igralko, Manu Gavassi, posnela tudi v portugalskem jeziku. Tretji single plošče je pesem O Lo Haces Tu O Lo Hago Yo, katere besedilo sem napisala jaz ravno na dan žena."


Kam odhajaš na turnejo?
"Aprila pričenjam s koncertom v Puebli. Nato se moja pot nadaljuje v Dominikanski Republiki, Braziliji, Argentini, Kolumbiji, Čilu in Španiji."

Imaš kakšen nov projekt?
"Pišem nova besedila, prejela pa sem tudi veliko ponudb za vloge v telenovelah in filmih. Ocenjujem vse možnosti, vendar pa je teh prvih šest mesecev letošnjega leta posvečenih glasbi."

Poleg tega si napisala novo knjigo! Povej nam kaj o tem. Kakšen je naslov?
"Naslov knjige je Dulce Amargo. Gre za ponovno izdajo, prvič pa je knjiga izšla leta 2008. V njej lahko najdete zapise, razmišljanja, ki sem jih zapisovala med svojim 11. in 20. letom starosti. Prvič sem te zapise izdala še v času skupine RBD. V knjigi so zapisana moja doživetja iz najstniških let, ki so enake izkušnjam vseh najstnikov. Prva knjiga se je prodajala v Braziliji, Venezueli in Sloveniji. Prevedena je bila tudi v portugalski jezik. Sedaj, v tem drugem delu, je v digitalni obliki na voljo po vsem svetu, najdete jo lahko v vseh knjigarnah v Mehiki, prevedena pa je bila tudi v portugalski jezik in je bila pred kratkim izdana tudi v Braziliji. V tem drugem delu gre praktično samo za pregled že obstoječega materiala, dodali pa smo približno 20 novih zapisov ter risb, ki jih v prvi knjigi ni bilo mogoče videti. Prva knjiga je izgledala bolj otroško, ta pa odraža mene. Ob koncu so tudi zapisi mojih oboževalcev, ki pojasnjujejo, kako jim je prebiranje knjige pomagalo."


S katero založbo je bila izdana knjiga?
"Knjiga je izšla pod okriljem založbe URANO z oznako Indicios."

Kako se v tej etapi svojega življenja počutiš kot ženska in kot glasbenica?
"Trenutno se nahajam v etapi sprememb in sprejemanja veliko novih odločitev. Gre za etapo razmišljanja, v kateri se izpopolnjujem. Počutim se dobro. Rečem lahko, da sem do sedaj izbirala projekte, čeprav sem se zaradi tega morala s težkim srcem odreči številnim drugim, ki mi dovoljujejo imeti tudi malce zasebnega življenja. Tako lahko več časa preživim s svojo družino in prijatelji. Vendar pa sem včasih malce zmedena, saj s svojimi odločitvami zapečatiš številne druge stvari, zaradi česar večkrat razmišljam, kaj si želim, kaj hočem od življenja, svoje kariere."


Si trenutno predstavnica/podpornica kakšne dobrodelne ustanove ali fundacije?
"Podpiram kar nekaj dobrodelnih ustanov oziroma fundacij: podpiram otroke, obolele z rakom, Teleton ter ženske v stiski. Tudi sama imam fundacijo Dulce Amanecer, s katero organiziramo kakšna srečanja, zbran denar iz teh srečanj pa kasneje podarimo raznoraznim fundacijam. Trenutno sem predstavnica fundacije PETA Latino, s katero poskušam ljudi ozaveščati o mučenju, ki so ga deležne živali v cirkusih."

Koliko let dopolnjuješ v tej karieri?
"Skoraj 25 let. Celo življenje! Velik del svojega življenja sem posvetila tej karieri, v vseh teh letih sem se ogromno naučila."

Imaš kakšne cilje, ki jih še nisi uspela doseči?
"Naučila sem se, da se sanje včasih uresničijo, včasih pa tudi ne. Vse odločitve sem sprejela s svojim srcem, kar je najbolj pomembno. Ničesar ne obžalujem. Imam veliko dela, številne ponudbe iz televizijskih hiš, za katere ne vem, če jih bom sprejela ali ne, vendar pa so vsi projekti načrtovani za drugo polovico leta."


Kakšna so tvoja pričakovanja v letu 2015?
"Na stranski tir sem postavila telenovele in se 100 odstotno posvetila glasbi. Sedaj sem nominirana za nagrado "Teen Choice Awards" kot predstavnica Latinske Amerike v ZDA. Nad nominacijo sem navdušena! Tam bom prisotna ob strani velikih zvezd in se počutim počaščeno, da so me nominirali. Neskončno se zahvaljujem ljubezni, ki mi jo ljudje izkazujejo."

Kakšno sporočilo za naše bralce?
"Vero, tako tebi kot Andy se zahvaljujem za to priložnost. Vesela sem, da sem po letu 2012 znova na naslovnici vaše revije! Zelo pogrešam Monterrey. Vabim vas k poslušanju moje plošče, verjamem, da je na njej mogoče najti kakšno pesem za vsakogar. Hvala vam za vse!"