sreda, 8. april 2015

Dulce Maria med izvajalci, ki so po glasbeni skupini uspešni tudi v solo karieri


Dulce Maria je bila v kar treh glasbenih skupinah, preden se je odločila za solo kariero. Njeno prvo profesionalno glasbeno delo se je pričelo z otroško skupino K.I.D.S., s katero se je s svojimi mladimi sodelavci prelevila v profesionalno pevko. 

Pri njenih rosnih 15. letih jo je k sodelovanju povabila dekliška skupina Jeans, s katero je odpotovala v Evropo, kjer so dekleta posnela album, kasneje pa je Dulce z njimi odšla tudi na turnejo. Ko je bila Dulce na vrhuncu uspeha s skupino Jeans, jo je producent Pedro Damian povabil k sodelavanju v telenoveli Clase 406. S svojim delom je producenta očitno zelo navdušila, saj jo je zatem Pedro povabil tudi k sodelovanju v telenoveli Rebelde ter skupini RBD. Poleg Alfonsa Herrere, Anahi, Maite Perroni, Christopherja Uckermanna in Christiana Chaveza je Mehičanka dosegla svetovno slavo, prodala na milijone albumov ter se podala na velike turneje.  

Po koncu skupine se je Dulce Maria nekaj časa posvetila snemanju telenovel, nato pa je izdala svoj prvi solo album Extranjera. Trenutno Dulce dela na turneji drugega albuma, Sin Fronteras.