sreda, 5. oktober 2016

Dulce Maria: "Vesela sem, da sem lahko del iniciative, kot je kampanja Vive"


Sledite svojim sanjam

Vse ženske imamo cilje, izzive, iluzije in navdih. In eden najpomembnejših izzivov je živeti življenje brez kakršnihkoli obžalovanj. 

Oktober je znan kot rožnati mesec, saj predstavlja boj, s katerim se soočajo številne ženske po vsem svetu, raka na dojkah. In že četrto leto revija Glamour ustvarja kampanjo, ki nosi ime Vive, s katero želijo ozaveščati ženske, o preventivnih ukrepih, s katerimi se da bolezen pravočasno odkriti. V reviji so se pogovarjali z njihovo ambasadorko kampanje, Dulce Mario, ki je razkrila svoje poglede na to bolezen.

Kakšne so tvoje misli o naši kampanji?
To je zelo pozitivna, zelo pomembna stvar. Meni osebno je zelo pomembno dejstvo, da lahko sodelujem pri takšnih kampanjah, saj sem prepričana, da lahko s takšnim ozaveščanjem ljudi okoli nas rešimo veliko življenj. Če pri sebi začutite kakšno bulico ali kakšno drugo nenavadno stvar, je potrebno takoj obiskati zdravnika, saj je pri tej temi najbolj pomemben faktor čas. Pozabimo na strah ter pričnimo vzpodbujati samostojno pregledovanje.

Kaj te je prepričalo, da si se pridružila kampanji?
Kot prvo sem se odzvala vabilu, saj sem bila povabljena k sodelovanju. Vendar pa sem se za sodelovanje odločila, da lahko ljudem sporočim, kako zelo pomembna je ta tema, obenem pa lahko z njimi delim zelo pomembne informacije, do katerih nekateri morda nimajo dostopa. Večino žensk nas privlači tematika mode in lepote, zelo rade izgledamo in se počutimo dobro, kar je pravzaprav na nek način povezano s to kampanjo, s pomočjo katere lahko ostanemo močne in zdrave.

Kaj bi želela povedati ženskam, ki so zbolele s to boleznijo?
Imajo vso moje spoštovanje in občudovanje. Kar nekaj primerov poznam, ko so zbolele a so premagale bolezen ter pogumno nadaljevale svoje življenje. To je občudovanja vredno. V takšnih primerih vidiš, da ne obstaja le zunanja lepota, temveč ti pokažejo resničen pogum in notranjo moč teh oseb. Imam prijatelje, katerih mame so zbolele. Imamo številne igralke, ki so jo prebolele in so svojo zgodbo delile z mediji, kot so Daniela Romo, Edith Gonzalez in Patricia Reyes Spindola. Vse njih neizmerno občudujem.

Kako bi jim lahko pomagali?
Brez dvoma je to ena najtežjih življenjskih izkušenj. Že preprosto dejstvo, ko ti sporočijo takšno novico, je skorajda uničujoče, vendar pa mora biti naša vera močnejša od naših strahov. V takšni situaciji je najpomembnejše imeti pozitiven odnos, pozitivno mišljenje, zdravo prehrano, redne preglede, biti moramo pripravljeni na vse, nič pa ni boljšega od trdne podpore naših najbližjih na vsakem koraku. Zadovoljiti se moramo s tem kar imamo ter poskrbeti, da je vsak trenutek poseben. 

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost, zaradi katerih si želiš živeti?
Imam še veliko neizpolnjenih sanj. Pazim nase, saj se imam rada in si želim živeti še kar nekaj let. Pazim nase, saj je pomembno, da se v svoji koži počutiš dobro. Vsakemu je dano samo eno telo in čez nekaj časa si bom tudi jaz želela ustvariti družino, imeti otroke. Kar zadeva delo pa moram biti močna za svoje koncerte, poleg tega z ljudmi zelo rada delim pozitivna sporočila.