ponedeljek, 25. avgust 2014

Zvezde v ritmu rocka - Dulce Maria in David Cavazos nam bosta prikazala "Rock of Ages"


Za kulturnim centrom številka 2, ena izmed dvoran, namenjena vajam, vsak dan sprejme celotno zasedbo muzikala Rock of Ages. Vadijo 10 ur dnevno ali več, da bi izpopolnili prav vsak trenutek predstave, ki bo z Dulce Mario in Davidom Cavazosem v glavni vlogi, javno prvič predstavljena oktobra letos.

Ob pesmih, kot so Sister Christian, Jukebox Hero, I Love Rock 'n' Roll in Don't Stop Believin, bo mogoče spremljati tudi ljubezensko zgodbo med Sherrie, katero bo interpretirala Dulce Maria, in Drewom Boleyem, katerega bo interpretiral David Cavazos (ki se bo izmenjeval z Vadhirjem Derbezem).

"Prvič doživljam takšno izkušnjo in priznati moram, da sem se naučila ogromno novih stvari. Ponudba za vlogo je prišla v zadnjem trenutku, ko sem ravno pričenjala s promocijo nove plošče. Kako bi lahko rekla ne tako enkratni ponudbi? Teater na zelo poseben način poveže ljudi," je povedala pevka, ki si je od svojih igralcev pridobila veliko spoštovanje zaradi svoje popolne predanosti delu na vajah.

Čeprav je Dulce Maria občasno odsotna zaradi številnih drugih stranskih projektov, se tudi sama veliko časa posveti pripravam, tako na vajah, kot v prostem času. Čuti se pripravljeno interpretirati mladenko iz malega mesta, ki se odpravi v Los Angeles, da bi izpolnila svoje glasbene sanje.

"Zelo dobro si zapomnim besedila, nimam 'montiranega' glasa. Ne vem, kaj bo najtežje, odpeti moram kar nekaj visokih not. Na koncertih se mi včasih zgodi, da pozabim kakšen majhen delček besedila, kar me zelo skrbi. Toda to je čar gledališča, zelo hitro lahko pride do napake, kar publika ceni, saj vse poteka povsem v živo," je povedala.

Komični del v predstavi bo prispeval lik Stacee Jaxx, katerega bosta izmenično interpretirala Patricio Borghrtti in Ernesto D'Alessio. Čeprav gre za en sam lik, ga ta dva igralca interpretirata vsak na svoj način.

"Besedilo sem se že naučil, sedaj moram delati na obnašanju. Govorica telesa je zelo pomembna, lik ima tudi zelo poseben način hoje. Iz njega kar žari tista čutnost, zaradi katere si ga vse ženske želijo. Konec koncev je rok zvezda," je povedal Ernesto.

Patricio je izrazil obžalovanje, da si morajo nekatere like deliti, glede na to kako močne prijateljske vezi so se spletle med igralci v tem kratkem času, vendar pa ve, da njegova interpretacija ne bo niti boljša, niti slabša temveč samo drugačna.

Z dvema produkcijama, Shrek in Cats, ki sta še vedno v teku, je Gerardo Quiroz prepričan, da bo Rock of Ages v gledališča privabil različne generacije.

"Prva, vokalna faza je opravljena, sedaj se posvečamo koreografskemu in scenskemu delu. Ne vem, če obstajajo boljši pevci in igralci, saj vsi svoje delo opravljajo brez napak," je dajal Quiroz.

Da bi v Mehiki ponovno doživeli tisto staro obdobje rocka, bodo na predstave vsak vikend povabili skupine, ki so zaznamovale osemdeseta.

"Skupine, ki so še vedno ikone in nosijo zaščitni znak mehiškega rocka, kot so na primer Kenny in Electricos, Rostros Ocultos, Victimas del Doctor Cerebro, Coda. Povabili bomo tudi Alexa Loro, saj hočem ljudem pokazati kaj se je v osemdesetih dogajalo v Mehiki v času rocka."

Na kratki predstavitvi s približno petimi pesmimi med prvim in tretjim dejanjem si želijo združiti dve različni publiki: Rokerje in ljubitelje teatra.

Produkcija
Za oblačila v predstavi bo zadolžena Marcela Valiente, ki je pred tem s svojimi izdelki sodelovala že pri predstavah Cats, Amor Sin Barreras in Anita la Huerfanita.

Diego Boneta, glavni igralec v filmu Rock of Ages si bo muzikal verjetno ogledal decembra.

Delo je bilo že predstavljeno v ameriških in tudi nekaterih evropskih gledališčih, sedaj pa prihaja tudi v Mehiko.