sobota, 16. avgust 2014

Razočarani rokerji na sceni

Patricio Borghetti, Vadhir Derbez in Dulce Maria bodo razgalili svojo rokersko dušo z glavnimi vlogami v muzikalu Rock of Ages.


Biti rok zvezda v času, ko je to pomenilo presežke, so se javne osebnosti, kot so Bon Jovi, Axl Rose in člani skupine Scorpions, prelevili v legende tega žanra. "Sedaj nismo več obkroženi z mladoletnimi idoli," je povedal Patricio Borghetti, ki bo interpretiral enega izmed glavnih likov v muzikalu La era del rock.

"Osemdeseta so bila leta velikih presežkov, sedaj pa ni več tako. Ravno zaradi tega se bo zelo zabavno postaviti v kožo rok zvezdnika," je komentiral Borghetti. Izmenično z Ernestom D'Alessiem, bo pevec interpretiral Staceea Jaxxa, pozabljenega zvezdnika, ki je v iskanju svoje nekdanje slave.

Skupaj z Dulce Mario, Vadhirjem Derbezom, Davidom Cavazosom ... Borghetti ne bo edini, ki bo razgalil svojo rokersko dušo, da bi podoživel zlato dobo roka.

"Resnica je, da se v glasbenem svetu ne znajdem ravno najbolje, vendar pa je to najboljši trenutek, da v tem uživam," je komentiral Vadhir Derbez, ki je tudi priznal,  da še nikoli ni zapel nobene pesmi, ki so na seznamu njegovega lika v predstavi.

"Ironično je, da me je sram peti pred večjim številom ljudi, vendar pa je prišel trenutek, da to pustim za seboj," je priznal. Poleg tega je pojasnil, da je njegova etapa povezana z glasbo povsem resna, saj že sklada pesmi za svojo ploščo.

V teh nekaj tednih vaj, imajo varovanci Gerarda Quiroza tudi vokalne vaje, s pomočjo katerih se bodo naučili ujeti prave tone pesmi med petjem. Borghetti ta napor opisuje takole: "Sem oboževalec teh pesmi. Moj vokal je precej oster, ti rokerji iz osemdesetih pa so poskrbeli, da je njihove tone zelo težko ujeti, zato je potrebno veliko vaje, priprav in paziti na tone.."

Sladke sanje

Dulce Maria je na vajah prisotna le nekaj dni in do tega trenutka še ni imela vokalnih vaj. Priznava, da jo pri interpretaciji Sherrie Christian najbolj privlači sporočilo, ki ga le ta daje: sanje se lahko uresničijo.

"Svojo kariero sem pričela kot majhna deklica in do sedaj še nisem imela vloge, v kateri bi morala peti in igrati naenkrat. Poleg tega se lahko poistovetim z Sherrie, ki se bori za svoje sanje in je na njeni poti nič ne more ustaviti," je komentirala pevka.

Mehiška ekipa navdiha ne bo iskala pri Tomu Cruisu, Diegu Boneti, Julianni Hough in ostalih igralcih, ki so poskrbeli za filmsko različico muzikala (za snemannje so zapravili 70 milijonov dolarjev, zaslužili pa so jih samo 50), temveč bodo navdih iskali pri pevcih, ki so bili navdih za to predstavo.

Ob interpretaciji Jaxxa se bo moral Patricio Borghetti po odru sprehajati tudi brez majice. "Videli me boste brez majice, vendar pa na to še nisem pripravljen. Iz psihološkega vidika sem, iz fizičnega pa ne. Trenutno obiskujem telovadnico, saj sem se ravnokar vrnil iz počitnic iz Argentine in sem se poredil za kakšnih pet kilogramov," je komentiral.

Medtem pa Vadhir Derbez uživa ob misli na to, da se bo lahko poigraval s svojim videzom. "Zelo zanimivo bi bilo, če bi si pustil dolge lase. Sprašujem se kako bi se mi podali," je komentiral.

Pod budnim očesom Gerarda Quiroza, do premiere muzikala manjkata samo še dobra dva meseca.


Vir: El Universal
Vir videoposnetka: @DMForoUnivision