četrtek, 7. avgust 2014

Dulce Maria med desetimi POP latino divami

Na brazilskem portalu Contem POP so objavili seznam desetih največjih POP latino div v glasbenem svetu. Poleg Dulce Marie so se na seznam uvrstile tudi: Anahi, Belinda, Paulina Rubio,Maite Perroni, Gloria Trevi, Laura Pausini, Thalia, Shakira in Gloria Estefan. Na portalu so zapisali sledeče:

Čeprav v današnjem času glasba temelji na angleških pesmih, je povsem jasno, da je tudi v Južni Ameriki veliko izredno nadarjenih pevk, ki prodajo na tisoče kopij svojih plošč.

Malce smo raziskali in za vas pripravili seznam desetih žensk, deset div POP glasbe, o vsaki pa smo izbrskali tudi najpomembnejše podatke. Častno ime je Selena, katere pa na ta senam ne moremo dodati, saj na žalost ni mogla dokazati kako zelo je nadarjena.


Ne samo, da je rdečelaska še vedno upornica, je ena izmed največjih predstavnic latino glasbe na svetu! Poleg milijonov plošč, je Dulce Maria prodala že 4 milijone DVD-jev ter 17 milijonov singlov v digitalnih trgovinah. S svojo kariero je pričela že v ranem otroštvu s snemanjem reklamnih oglasov. V svojem otroštvu je sodelovala pri več kot 100 oglasih. Po uspehu, ki ga je z reklamnimi oglasi požela na malih zaslonih, je nastopila v oddaji Plaza Sesamo, kjer se je prvič srečala z glasbo in petjem, kasneje pa je nastopila tudi v oddaji El Club de Gaby. Tudi tukaj je požela veliko uspeha.

Leta 1996 se je pridružila skupini KIDS, kjer je prejela svoje prve nagrade v svetu glasbe. Pri 15-ih je postala članica ženske skupine Jeans, s katero je dobila priložnost odpotovati v Evropo, kjer so posnele album Cuatro Para Las Cuatro. Leta 2002 je zapustila skupino, da se je lahko pridružila igralski zasedbi telenovele Clase 406, katero je režiral Pedro Damian. V okviru telenovele je nastala tudi glasbena skupina, v kateri je prepevala.

Pedro je kaj hitro ugotovil, da je Dulce zelo nadarjena igralka, zato jo je povabil tudi k sodelovanju pri telenoveli Rebelde, ki je kmalu postala svetovni fenomen. S skupino RBD je Dulce obiskala več kot 40 držav, kar je le še utrdilo njeno kariero. Leta 2008 je skupina razpadla, Dulce pa je vse svoje moči usmerila v solo kariero, napisala je knjigo Dulce Amargo.

Leta 2009 je podpisala pogodbo z glasbeno založbo Universal Music, leto kasneje pa je izdala svojo prvo ploščo, imenovano Extranjera, katere prvi del je izšel novembra 2010, drugi del pa junija 2011. Letos aprila je izdala novo ploščo Sin Fronteras, na kateri je posnela duet z Manu Gavassi za pesem Antes Que Ver El Sol.