četrtek, 20. julij 2017

Intervju za program Nova


Dulce Maria je v sklopu svoje turneje obiskala tudi Španijo, kjer so se z njo pogovarjali novinarji iz programa Nova, kjer se je pred kratkim predvajala telenovela Corazón que miente, v kateri je igralka prvič v svoji karieri zaigrala v vlogi zlobnice.


DM je že vaš tretji samostojni album. Kako je bil, med vašimi oboževalci in ljudmi na splošno, sprejet?
Tako je, trenutno promoviram svoj zadnji album, ki nosi naslov DM. Zelo sem bila vesela, ko sem ga lahko končno javno predstavila. Album ter tudi pesmi na splošno so bile med ljudmi zelo dobro sprejete, česar sem zelo vesela.

Trenutno ste pri vašem tretjem singlu iz albuma. Kaj nam lahko o tej pesmi poveste?
Rompecorazones je tretji single iz albuma, za katerega sem pred nekaj meseci posnela tudi videospot. Videospot je bil posnet na prvem koncertu turneje DM world tour v Mehiki. Besedilo pesmi sem napisala sama, drugače pa sem sodelovala s producenti, katere sama zelo občudujem. Meni osebno je pesem zelo všeč, zelo dobro pa je bila sprejeta tudi med poslušalci.

Kakšna je razlika med nastopom na odru in nastopu v seriji?
Uh, ti dve stvari si med seboj ne bi mogli biti bolj različni. Ko stojiš na odru, čutiš energijo celotne publike v dvorani, obenem pa te preplavlja adrenalin. Na odru prepevam, pripovedujem svoje zgodbe in sem v neposrednem stiku s svojimi oboževalci. Ko pa nastopaš v vlogi nekega lika, temu liku posodiš svoje telo. Tam niso pomembna tvoja čustva, tvoje življenje ali tvoje izkušnje, saj gre za izmišljen lik, katerega čustva, občutki in doživetja so že vnaprej določeni in zapisani. Seveda te tudi igralski poklic navda s posebnimi občutki, a glasba je konec koncev še vedno tista, s katero se lahko bolje povežem s svojimi oboževalci.


Na programu Nova smo pred kratkim predvajali telenovelo Corazón que miente, kaj nam lahko poveste o Renati?
(Smeh). Me veseli, da so si ljubitelji telenovel v Španiji imeli priložnost ogledati ravno to telenovelo. Renata je bila pravzaprav moja prva vloga zlobnice tokom moje kariere. Bila je zlobna, morda tudi malce nora. Bilo je zelo zabavno, a sama sem bila do takrat vajena le dobrih pozitivnih vlog. Seveda sem med njimi nastopala v vlogi upornic, ki pa so kljub temu spadale med dobre vloge. Vsi moji liki so imeli določene vrednote in pozitivne lastnosti, zato je bilo sprva zelo težko pokazati, kar so producenti želeli videti, obenem pa je bilo zelo zabavno, saj je Renata ušpičila marsikatero norost. 

Bi si še kdaj želeli zaigrati v vlogi zlobnice?
Da, bi. Za igralko takšna vloga predstavlja velik izziv, obenem pa se na snemanjih ne dolgočasiš.

Bi si v prihodnosti želeli nastopiti v seriji, v kateri bi vam dodelili vlogo pevke?
Seveda. Obožujem glasbo, da pa bi lahko v enem projektu kombinirala obe stvari, bi bilo nekaj neverjetnega.

Vir: Nova