sreda, 21. januar 2015

Štiri mesece po zadnjem obisku se Dulce Maria vrača v Brazilijo


Dulce Maria je na svojih socialnih omrežjih objavila, da se 22. aprila vrača v Brazilijo, natančneje v Sao Paolo, toda njeni oboževalci niso ravno navdušeni nad novico. Se vam to zdi čudno? Seveda je njihov odziv zelo čuden in nepričakovan. Brazilski so novico sprejeli zelo slabo, saj se počutijo oškodovane. Zakaj? Pevka je to državo nazadnje obiskala septembra, ko je s turnejo Sin Fronteras On Tour obiskala sedem brazilskih mest. To se je zgodilo pred dobrimi štirimi meseci. Vse bi bilo v najlepšem redu, če cena vstopnic ne bi bila tako visoka ...


Tokrat so za turnejo Sin Fronteras Reloaded Tour cene vstopnic v Sao Paolu med 150 (50 evri) in 300 (100 evri) brazilskimi reali. Takšne cene so trenutno na trgih. Kar je razburilo oboževalce, so cene za "druženje" s pevko, torej cena vstopnice, ki kupcem daje pravico, da lahko z izvajalko preživijo približno eno uro. Na razpolago je samo 100 vstopnic in pot do sreče bo oboževalce stala 1.200 (okoli 400 evrov) brazilskih realov. Vstopnice so že v prodaji.

Ne pozabimo, da je v letu 2014 Dulce Maria Brazilijo obiskala dvakrat. Oboževalci so mnenja, da so ti njeni obiski postali nekakšno izkoriščevanje. Pevka, ki z očitki očitno ni seznanjena, je za javnost podala izjavo, kako zelo je vesela ponovne vrnitve v Brazilijo: "Iz leta 2014 se spomnim velikega števila oboževalcev, ki so bili prisotni na mojih koncertih, še posebej v Sao Paolu. Zelo sem vesela vrnitve. Ljubim Brazilijo."

Lokalno podjetje, ki je odgovorno za prihod pevke, je izdalo, da bo pevka svoje kratko bivanje v Braziliji izkoristila tudi za promocijo knjige Dulce amargo, recuerdos de una adolescente, ki je bila pred kratkim izdana v Mehiki. Po navedbi podjetja, bi naj bila knjiga na voljo v brazilskih knjigarnah od februarja dalje.