četrtek, 29. januar 2015

Dulce Maria in Vadhir Derbez z Rock of Ages odhajata v Pueblo


Producent Gerardo Quiroz zagotavlja, da je predstava več kot le muzikal. Igralca in producent so se odpravili v Pueblo zaradi promocije predstave, ki bo tam potekala 25. februarja v Kulturnem Univerzitetnem Kompleksu.

Producent predstave Cats prinaša nov glasbeni izziv: Rock of Ages. Na tiskovni konferenci je predstavil dve svoji zvezdi, ki bosta poskusili 'žareti' na gledališkem odru, Dulce Mario in Vadhirja Derbeza. Oba bosta 25. februarja prvič nastopila na gledaliških odrih v Puebli.

Quiroz se je moral močno boriti, da je lahko odkupil avtorske pravice za predstavo, ki je že bila predstavljenih na velikih odrih Broadwayja, Chicaga in Los Angelesa. Priznal je, da je ta muzikal zanj velik izziv: "To ni le gledališka predstava, gre za spektakel, na odru so zasloni, multimedija, na trenutke je koncert, obenem pa pripoveduje tudi zgodbo likov."

Prav tako je priznal, da je glasbeni navdih iz osemdesetih lahkotna predstava, obenem pa z rock skupino v živo kaže, da je ta muzikal trenutno ena najboljših scenografskih montaž v vsej Mehiki. Priznava tudi: "Predstava je zaradi kakovostne predstavitve precej draga, saj gre za multimedijsko predstavo, v kateri sodeluje več kot 50 ljudi."

Quiroz, Dulce ter sin Eugenia Derbeza so v Pueblo odšli na kratko promocijo muzikala. Gerardo je zelo lepo pohvalil sodelovanje nekdanje članice skupine RBD pri predstavi: "Dulce je dekle, ki ima rada izzive, zelo pridno se uči ter se nikoli ne pritožuje." Za Vadhirja je pripomnil, da ob vsakem nastopu na odru pusti pečat družine Derbez.

Hitro se zamotim: Dulce Maria
Dulce je priznala, da jo z lahkoto zamotijo druge stvari, zaradi česar se je bala, da bo škodovala celotni ekipi muzikala Rock of Ages, saj je za igranje, petje in ples obenem na odru potrebna popolna koncentracija. "Zame je ta vloga velik izziv, saj imam za sabo že veliko let delovnih izkušenj v tej karieri, toda nastopiti v glasbeni gledališki predstavi od tebe zahteva popolno koncentracijo, kar pomeni, da moraš biti zelo discipliniran. Resnica je, da se z lahkoto zamotim z drugimi stvarmi."

Razkrila je, da se njen čas v muzikalu izteka, saj se bo kmalu popolnoma posvetila promociji svoje plošče: "Na koncertih poješ, tukaj pa so prizori, na katere publika reagira in jih zavzeto spremlja. Neverjeten občutek je, ko ti ljudje ob koncu poklonijo stoječe ovacije. To je nekaj najlepšega, kar bom z veseljem za vedno nosila v svojem srcu."

Producent je dodal, da je v Dulce videl popolno kandidatko za vlogo Sherrie, ker: "Ima enako svežino in iznajdljivost, kot glavna junakinja v predstavi."