četrtek, 22. januar 2015

Premiera filma "Quiero Ser Fiel" bo v kar 100 Kolumbijskih kinih


22. januarja bo v Kolumbiji premiera dominikanskega filma Quiero Ser Fiel, film pa si bo mogoče ogledati v kar 100 kinematografih, kar film postavlja "na raven velikih filmskih produkcij iz Hollywooda" na kolumbijskem trgu, poročajo iz podjetja, ki je zadolženo za premiero filma.

Premiera filma v Mehiki je bila 13. novembra in je v kinematografih po vsej državi ostal kar dolgih sedem tednov. V prvih petnajstih dnevih predvajanja je bil eden najbolj gledanih filmov, v prvem vikendu predvajanja pa si ga je ogledalo približno 110.000 ljudi.

To je prvi dominikanski film, ki je dosegel mednarodno distribucijo, je eden redkih filmov, ki se je predvajal v Mehiki, ne da bi bil tam posnet. Enako se dogaja sedaj v Kolumbiji.

Predpremiera filma je bila 20. januarja je bil hkrati predvajan v kinematografih v Bogoti, Caliju, Medelinu, Cartageni in Barranquilli. Več oseb iz medijskega sveta je prejelo vabila za ogled predpremiere, prav tako so bili povabljeni dominikanski diplomatski delegati.

Izvršni producent in scenarist filma, Leonardo de Leon, je pojasnil, da "smo posneli film,, s katerim lahko prečkamo meje in naše največje zadovoljstvo je, da je ljudem naš izdelek všeč."

S filmom Quiero Ser Fiel je Dominikanska Republika "dosegla nekaj, česar večje produkcije, ki so v tem poslu že več let, niso mogle doseči," je dodal de Leon, ki je dodal, da bo premiera filma tudi 5. februarja v 100 kinematografih v Peruju.