nedelja, 10. september 2017

Spregovorila je o potresu v Mehiki


Kot najverjetneje že veste, je v noči iz četrtka na petek (po mehiškem časovnem pasu) Mehiko stresel močan potres, ki je povzročil ogromno materialne škode, izogniti se ni dalo niti smrtnim žrtvam. Le nekaj ur zatem se je na družbenih omrežjih oglasila tudi Dulce Maria, ki je želela svojim oboževalcem sporočiti, da je z njo vse v najlepšem redu, čeprav jo je potres seveda tudi precej prestrašil.

"Živijo, kot vam je najverjetneje jasno, ne morem spati. Na srečo je moja družina preživela brez večjih incidentov ta potres z magnitudo 8,2. Enega najhujših potresov sem sama preživela v maminem trebuhu, leta 1985. Sama ta potres razumem kot sporočilo, ki nam ga pošilja naš planet. Dan nam je bil smo ta planet, na katerem smo vsi na nek način povezani. Vsaka malenkost vpliva nanj, na nas pa je, da moramo med ljudmi pričeti širiti dejstva o klimatskem segrevanju. K boljšemu stanju lahko pripomoremo že s tem, da ne odmetavamo smeti, večkrat odklopimo elektronske naprave, pazimo na naše vode, posadimo čim večje število dreves, ustaviti porabo plastike, itd. Začeti moramo moliti, čeprav številni izmed vas ne verjamete v Boga, nas on sliši in varuje. Molitve so naše najmočnejše orožje. Ne smemo izgubiti upanja, smo božji otroci, za kar moramo biti hvaležni, saj v nasprotnem primeru ne bi več obstajali na tem svetu. Ti dogodki nas opominjajo, kako zelo smo ranljivi, kako nepomembne so vse te materialne stvari, katerih se oklepamo, ter da nas pred tem lahko obvaruje samo Bog. Sila narave lahko uniči vse in samo v nekaj sekundah lahko izginemo iz obličja zemlje. Kljub temu pa smo še vedno tukaj. Hvaležni moramo biti, da še vedno živimo, v sebi moramo poiskati vero v Boga, ceniti moramo začeti tiste prave pomembne stvari v življenju in se prenehati pritoževati in prepirati zaradi malenkosti. Pošiljam vam velik objem, ki vam bo odstranil strah in vas napolnil z upanjem. Naj nas Bog obvaruje vseh naravnih nesreč in nikoli ne prenehajmo moliti za celoten svet, saj nas le te ohranjajo na varnem. Naj vas bog blagoslovi," je zapisala na svojem Facebooku.



Včeraj pa je na to temo pisala tudi na svojem Instagramu. "Mehika, še vedno smo tukaj. Združimo moči in ponudimo pomoč tistim, ki nas v tem trenutku najbolj potrebujejo. Združimo se tudi v molitvi za celoten svet, saj jo v tem trenutku res potrebujemo," je zapisala v prvi objavi.


"Lep sobotni popoldan vam želim. Trenutno se že nahajam na snemalnih lokacijah, kjer v mrazu in veliko mero utrujenosti že delam. Še vedno si nisem opomogla od strahu in neprespanosti. Izkoristiti moramo vsako priložnost, ki nam je dana, čeprav se stvari morda ne izidejo po naših željah in merilih, a to se vedno da izboljšati! Bodimo hvaležni za vse blagoslove, ki so nam dani. Pošiljam vam poljube, luč in veliko moči vsem, ki to v teh trenutkih najbolj potrebujete," je zapisala še v drugi objavi.