nedelja, 24. september 2017

Spregovorila je o potresu, ki je pretresel Mehiko


V torek popoldan po našem času je Mehiko stresel močan potres, ki je s seboj prinesel tudi hude posledice. Porušilo se je ogromno stavb, med drugim tudi šola, pod ruševinami pa je ostalo ujetih in ranjenih ogromno ljudi. Trenutno število smrtnih žrtev se je ustavilo pri številki 273, vendar pa to na žalost najverjetneje ne bo končno število, saj vojska, civilna zaščita in prostovoljci še vedno niso odkopali vseh ruševin. 

Na dogodek so se odzvali številni slavni, med njimi tudi Dulce Maria, ki pa je svoja prva sporočila objavila skoraj 10 ur po potresu. Zakaj, si lahko preberete v nadaljevanju. 

"Moji dragi oboževalci. Za mano je dolg, težak, naporen in žalosten dan. Kljub temu sem imela priložnost videti svoj narod združen. Stopili smo skupaj in si nudili brezpogojno pomoč. Ob tej tragediji se vsi počutimo nemočne, saj nismo mogli narediti ničesar, da bi to lahko preprečili. Naš planet in narava sta nas še enkrat opomnila kako zelo krhki smo, kako krhka so naša življenja. Na takšne dogodke nikoli ne najdemo ustreznih odgovorov, zato z vami delim svoja čustva in občutke. Vsako izgubljeno življenje moramo počastiti, naj njihove smrti ne bodo zaman. Najbolj varen kraj je v naročju Boga, kjer se pravzaprav nahajamo vsi. Z drugimi delimo ljubezen, pomagajmo si in zaupajmo drug drugemu. Ljubezen nam bo dala moč. Nadaljujmo z molitvami za vse žrtve, za njihove družine, za bolečino in trpljenje, ki jih v tem trenutku preživlja Mehika in celoten svet. Zelo težko je v teh najtežjih trenutkih pozabiti na strah, a to so trenutki, v katerih moramo biti najmočnejši. Pomagajmo drug drugemu, dokler si lahko, dokler smo še živi. Ponosna sem na svojo državo. Vodi nas ljubezen. Imamo pogum, da drug drugemu priskočimo na pomoč ter poskušamo rešiti vsaj eno življenje. Skupaj smo eno. Vso svojo ljubezen, objeme in moč pošiljam vsem, ki to v teh trenutkih najbolj potrebujejo. Hvala vsem za vašo pomoč, podporo in ljubezen," je zapisala zvezdnica.

Dulce je te besede zapisala šele zgodaj v sredo zjutraj po našem času. Potres jo je ujel sredi snemanj serije Muy padres. Takoj, ko so po državi zaokrožile novice o škodi, je zapustila svoje delovno mesto ter je, skupaj s svojo družino, priskočila na pomoč ljudem, ki so se takoj zakopali v ruševine, da bi se čim prej dokopali do ujetih in tako rešili čim večje število življenj.