torek, 19. september 2017

Serija Muy padres jo je zasvojila

Dulce María pravi, da sama ni razmišljala o vrnitvi na televizijske zaslone, a serija televizijske hiše Imagen Televisión, katere premiera je bila včeraj, jo je prepričala, da je naredila ravno to.


Čeprav se rek "mama je ena sama" povsod nenehno ponavlja, v življenju otrok obstaja še ena pomembna oseba: očetovska figura, ki dandanes na svojih ramenih prenaša povsem drugačno vlogo, kot v preteklosti. Ta koncept brani tudi mehiška igralka Dulce María, glavna junakinja serije Muy padres. "Vsak dan je več očetov, ki so ločeni, ovdoveli ali samski. V očetovski vlogi so zelo simpatični, saj se velikokrat ne znajdejo najbolje in ne vedo kako reagirati na kakšno stvar. Pomembno je, da se ljudje pričnemo zavedati, kako pomembna je pri otrocih tudi očetovska vloga. Vedno pravijo, da je mama ena sama, a dan nam je tudi samo en oče. Tudi očetje se borijo in trdo delajo, da lahko svojim otrokom dajo le najboljše, a ob tem ne kažejo čustev, saj v družbi velja rek, da moški ne smejo jokati. Njihova življenja so prav tako zapletena, kot naša," je 31-letna zvezdnica pojasnila v pogovoru za Excélsior.

V zvezdničinih načrtih ni bilo vrnitve na televizijske zaslone, pravzaprav je uspešno predstavljala svojo turnejo po Braziliji in Španiji. "Nisem iskala vloge, s katero bi se vrnila na televizijske zaslone, a priznati moram, da sem se zaljubila v zgodbo serije Muy padres. Prav tako sem se zaljubila v Pamelo, ki je močna ženska, ki se zna boriti za svoje cilje, zna se braniti in obožuje otroke. Ima svoje vrednote, ideale, velikokrat se ji kaj zalomi, zaradi česar mora nositi neprijetne posledice. In vse to je najbolj čudovit del te vloge, saj smo ljudje ravno takšni, zato se ni težko poistovetiti z njo," je priznala.

Serija je pravzaprav adaptacija argentinske telenovele Señores papis in čeprav meji na komedijo, Dulce priznava, da se kljub temu dotika pomembnih tematik sodobnega časa. "V tej zgodbi lahko vidimo vse strani. Nihče nima povsem prav, tako ženske kot tudi moški se motimo, imamo svoje šibke točke in se znajdemo v situacijah, ki nam niso ravno pisane na kožo. Zgodba serije temelji na ljubezni otrok, staršev, partnerjev. Jasno so razvidno, kako lahko tvoje osebne težave vplivajo na ljudi, ki te obkrožajo. Pomembno je, da v zgodbi ni tolikšnega poudarka na nasilju, obenem pa tudi ne gre za tipično melodramo. Gledalcem želimo ponuditi nekaj svežega, ob čemer bodo uživali in se zabavali, obenem pa bodo priča povsem vsakdanjim situacijam, v katerih se lahko znajde vsak izmed nas. Liki v zgodbi so zelo človeški in čeprav si želijo narediti tisto, kar je najboljše za vse, delajo napake, ki s sabo prinašajo tudi posledice," je dejala.


V seriji, katero bo sestavljalo približno 100 delov, Dulce María nastopa v vlogi vzgojiteljice v vrtcu. In čeprav številni odrasli igralci zelo neradi nastopajo z otroci, ki jim na televizijskih zaslonih velikokrat ukradejo pozornost gledalcev, je za mehiško zvezdnico to zelo pozitivna izkušnja. "Velika razlika je delo z otroki, saj so še majhni, zelo živahni in od tebe zahtevajo veliko mero potrpežljivosti, saj se zelo hitro zamotijo z drugimi stvarmi. Drugače pa je zelo lepo delati z njimi, saj so povsem nedolžni in ne znajo biti zlobni. Zelo rada delam z njimi, saj od sebe dajejo drugačno energijo, obenem pa so snemanja z njimi malce zamudna, saj se večkrat zmotijo ali pa se zamotijo z drugimi stvarmi in pozabijo na snemanja. Včasih te znajo presenetiti s stvarmi, ki jih ustvarijo, spet drugič pa živijo v povsem svojem svetu. Resnica je ta, da je zelo lepo delati z otroki, zgodbi pa dajo povsem nov pomen," je dodala.

Kljub temu, pa delo z najmlajšimi v njej ni vzbudilo materinskih občutkov. "Seveda si nekoč želim postati mama, vendar na to ni vplivala ta zgodba, niti delo z otroki ne. Jasno mi je, da moraš otroku posvetiti ogromno časa, zato sedaj še ni čas za materinstvo. Seveda se bom za to odločila v ne tako zelo daljni prihodnosti. Ko se bom odločila za ta korak, se bom za nekaj časa tudi oddaljila od svojega dela, saj želim svojemu otroku posvetiti ves čas, ki ga potrebuje," je priznala.

Dulce pa je pri tem projektu najbolj všeč dejstvo, da se zaradi njega ne bo rabila povsem oddaljiti od glasbe in pisanja pesmi. "Za serijo sem napisala in posnela pesem, ki je tudi naslovna pesem serije. Podjetju sem hvaležna za vso njihovo pomoč in podporo," je dodala.

Vir: Excélsior