nedelja, 6. december 2015

La verdad diario: Dulce Maria, tri desetletja uporniškega duha

V otroštvu jo je presenetila slava in danes, ko je dopolnila 30 let, se lahko pohvali, da je še vedno zelo uspešna na glasbenem področju in se kmalu znova vrača na male televizijske zaslone v vlogi zlobnice.


Glede na to, da je Dulce Maria sorodnica slavne mehiške slikarke Fride Kahlo, ni nobeno presenečenje, da se po njenih žilah pretaka umetniški 'črvek', zaradi katerega mami Dulce Marie ni preostalo drugega, kot da hčerko pri rosnih petih letih odpelje na prvo avdicijo.Dulce je svojo kariero pričela z nastopi v reklamnih oglasih, nato je preskočila na vloge v telenovelah, obenem pa je v roke vzela mikrofon in zavzela glasbene odre s svojim edinstvenim glasom.

Pevka in igralka je ob večih priložnostih poudarila, da je bil njen prehod iz otroštva v mladostniška leta in v odraslost ob vsej slavi, ki ji je dihala za ovratnik, vse prej kot lahek. Toda danes, ob njenem 30. rojstnem dnevu, dejstva kažejo, da je svoje delo opravila z odliko. O svojih doživetjih je napisala tudi knjigo, v kateri govori o svojih izkušnjah.

V njeni karieri se pojavljajo zveneča imena projektov, pri katerih je sodelovala, kot so na primer Jeans in RBD v svetu glasbe, preden se je podala na samostojno glasbeno pot. Na malih zaslonih pa je bilo njeno sodelovanje ključni element pri projektih Primer amor a mil por hora, Rebelde in Verano de amor. Sedaj se vrača k melodramam z vlogo zlobne Renate v telenoveli Corazon que miente.