sreda, 4. maj 2016

OEM: Dulce Maria pripravlja novo ploščo


Definitivno je videti čustveno zrela in stabilna. Dulce Maria se vrača v svet glasbe s pesmijo No se llorar, prvim singlom, ki predstavlja tudi pevkin tretji samostojni album. "Gre za prav posebno pesem, ki zame predstavlja povsem novo etapo mojega življenja. S pesmijo poskušam opozoriti ljudi, ne samo žensk, temveč vse ljudi, naj se ne privadijo živeti s stvarim oziroma situacijami, ki jih ne osrečujejo," je dejala.

"O tem govori pesem: ne znam jokati zaradi stvari, ki tega niso vredne. Na nek način želim s tem povedati: močnejši ste, kot si mislite! Ne veš kakšna sem, da ne bo pomote ... s tem želim povedati, da je potrebne veliko več bolečine, da se bom zlomila. Takšno sporočilo želim s to pesmijo predati svojim oboževalcem," je pevka navdušeno povedala med svojim obiskom v Puebli.

Po dobrih petih dneh od izida pesmi in videospota, si je na pevkinem uradnem kanalu na YouTubu videospot ogledalo že več kot pol milijona ljudi, kar je velik uspeh za nekdanjo članico skupin Jeans in RBD

Cilj je jasen. "Ne vztrajajte tam, kjer niste srečni," pravi Dulce. V okviru te teme bo celoten album, ki bo najverjetneje izšel ob koncu letošnjega leta. Dokler ne bo zaključila s snemanjem celotnega albuma pa bo pesem v javnost dajala pesem za pesmijo. "Album trenutno še sestavljam in snemam, zanj še nimam imena. Mislim, da bom čez dober mesec ali dva že zaključila s snemanjem. Sporočila na albumu pa bodo o moči, o dejstvu, da je preteklost potrebno pustiti za sabo, ter začeti znova,"

Je povsem druga ženska

Potrebna je inovativnost. Dulce je zamenjala svoje producente ter tudi svoj značilni zvok. Tvegala je in se podala v pop-rock vode z majhnim pridihom elektronske glasbe. Del albuma je posnela v Mehiki, vendar pa ne zavrača ideje, da bi preostanek pesmi posnela tudi v Los Angelesu. 

Pesem Dejarte de amar je nastala v sklopu telenovele Corazon que miente, napisala pa jo je pevka sama. Pesem No se llorar je nastala pod budnim očesom italijanskega producenta Ettora Grencija, ki je že sodeloval z Jesse & Joy.

Niti Jeans, niti RBD

Nova turneja je še v pripravah, novembra pa je zaključila prejšnjo. Obenem je pred kratkim na oder znova stopila s skupino Jeans. "V tej izkušnji sem neizmerno uživala. Biti tam z njimi, na prvem koncertu v Auditoriu, s skupino, ki je zaznamovala moje življenje, je bilo neverjetno. Tudi celotna publika me je zelo lepo sprejela. Trenutno promoviram novo pesem in snemam nov album, zato bi se bilo težko posvetiti še nastopanju s skupino, saj bi me to oddaljilo od mojega dela kot solo izvajalka. Morda bi se zgodilo, če bi imela na voljo več časa," na ta način je Dulce zavrnila možnost, da bi na odru ponovno združila moči z Regino, Angie, Karlo in Melisso.

Prav tako je zavrnila govorice o vrnitvi skupine RBD: "Trenutno za vrnitev skupine nimamo nobenih načrtov."

Vir: OEM