četrtek, 9. julij 2015

Monitor Latino: "Dulce Maria presegla lastne meje z ljubeznijo svojih oboževalcev"

Spletni portal Monitor Latino je odgovoren za glasbene lestvice v Mehiki, pred kratkim pa so opravili anketo, v kateri so odkrivali, katera je največja pop zvezdnica v Mehiki, Anahi ali Dulce Maria. Rezultate so objavili v sledečem članku.


Obe imata bogate izkušnje, ne samo v glasbi temveč tudi v igralskih vodah, stičišče med obema pa se je zgodilo najprej v telenoveli Rebelde, nato pa še v skupini RBD. Obe sta si revno tukaj pridobili veliko število oboževalcev, ki ji dandanes podpirajo pri njunih glasbenih karierah. 


Njuni imeni sta dosegli mednarodno slavo. Zatem, ko sta s skupino RBD prepotovali svet, sta se Anahi in Dulce Maria odločili nadaljevati s svojima karierama, vendar ločeno. Po razpadu skupine se je vsaka podala na svojo pot, pričeli sta s solo glasbeno kariero, v zameno pa sta prejeli množično odobravanje oboževalcev ... vsaj v veliki večini.

Po njenem odhodu iz skupine RBD je Dulce jasno pokazala, da bo njena solo kariera zelo uspešna, kar je dokazala z albumom Extranjera, s katerim je postala prva Mehičanka, ki je v Braziliji prejela platinasto ploščo za več kot 80.000 prodanih izvodov. Poleg tega so jo leta 2012 na podelitvi nagrad Premios Texas okronali v kategorijah Mejor artista femenina (Najboljša ženska izvajalka) ter Mejor artista ROCK/POP (Najboljša ROCK/POP izvajalka). Sedaj, z albumom Sin Fronteras je Dulce podrla lastne meje, si pridobila odobravanje občinstva, ne samo na nacionalni temveč tudi na mednarodni ravni.


V času njene kariere je Dulce svoj glas delila s kar nekaj znanimi imeni, kot so na primer Joe Jonas, Juan Magan, Akon, Rio Roma in Julion Alvarez. Obe pevki pa sta leta 2008 sodelovali z italijanskim pevcem Tizianom Ferrom, s katerim sta posneli pesem El regalo mas grande.


Vsaka je po svoje dosegla točko, kjer lahko vsi vidimo, da le nista muhi enodnevnici. Morda je glasba res pomemben del njunih življenj, a ju ob tem druži še ena lastnost: humanitarno delo je v njunih karierah še vedno prednostna naloga.