torek, 7. julij 2015

Dulce Maria z obiskom Madrida podrla vse meje


Po veliko vloženega truda in letih čakanja je Dulce Maria s svojo turnejo Sin Fronteras obiskala tudi Španijo. Nekaj minut pred deveto uro zvečer so na oder stopili glasbeniki, kmalu zatem pa se jim je pridružila tudi Dulce, ki je povsem obnorela svoje oboževalce. Le ti so jo toplo pozdravili, pevka pa je koncert pričela s pesmijo Si tu supieras, tej pa je sledila pesem Girando en un tacon.

Pevka si je v vroči noči kaj kmalu po prihodu na oder slekla jakno, med pesmijo Cementerio de los corazones rotos pa so po zraku leteli rdeči baloni v obliki srca. "Zelo sem navdušena. Za vse nas je to prav poseben večer. To je moj prvi samostojni koncert tukaj, zato se iz srca zahvaljujem vsem, ki ste pripotovali sem ter seveda vsem vam iz Madrida, ki ste me tako dolgo čakali. Danes ne poznamo meja," je dejala Dulce, ki je med pesmijo Corazon en pausa pobirala vse zastave, ki so zapolnile oder.


"Hvala, da me niste pozabili in hvala za vso vašo potrpežljivost. Spomnimo se tistih delčkov, ki so nas združili," tako je predstavila prvi miks pesmi, s katerimi nas je popeljala v čase skupine RBD, skupina, s katero je zaslovela po vsem svetu. Pevka se je s tem spomnila na pomemben delček njenega življenja, v katerem je bila del enega največjih televizijskih in glasbenih fenomenov. V tistem trenutku so se med publiko dvignili plakati z napisom 'ta zgodba je vtetovirana v času' in tudi sama Dulce je enega vzela v roke, medtem, ko je prepevala pesem Inalcanzable, kateri sta sledili še Aun hay algo in Solo quedate en silencio


"Najprej se moramo zaljubiti sami vase. Najprej moramo ljubiti sami sebe, šele potem lahko ljubimo tudi nekoga drugega," je samo eno izmed sporočil, ki jih je z nami delila v času koncerta, medtem ko je za vsako pesem posebej razlagala, kakšen je njen pomen. 

Ves čas je Dulce svojim oboževalcem izkazovala veliko ljubezni, velikokrat je na odru klečala, se dotikala njihovih rok, publiki, ki je s tem izpolnila svoje sanje, se je predala z dušo in srcem. Med skladbami je našla čas ter z njimi delila tudi zelo posebne trenutke in anekdote. 


"Malce bomo trpeli še z baladami," je dejala izvajalka, ko so dvorano zapolnili mehiški ritmi pesmi Despues de hoy, prisotni pa so jo po odpeti pesmi nagradili z glasnim kričanjem njenega imena, ki je odmevalo po celotni dvorani.

Brez dvoma je bilo iz atmosfere v dvorani mogoče razbrati, da je bila to za pevko in vse prisotne to edinstvena noč. Dulce je vse svoje občutke prenesla na publiko in skozi koncert niso manjkale pesmi, kot so na primer Lagrimas in Shots de amor, pri katerih prisotni kar niso mogli prenehati prepevati in plesati.


"Danes je prav posebna noč in z naslednjo pesmijo bi se vam rada zahvalila za vse. Na to potovanje smo se podali pred petimi leti in v tem času smo v to vložili veliko truda in trdega dela. Spomnimo se teh začetkov s plošče Extranjera," tako se je vrnila v preteklost s pesmimi, kot so Pensando en ti, Dicen in Lo intentare. Zatem je za nekaj trenutkov odšla iz odra. 

Pevka je noč izkoristila tudi za bolj počasne ritme in vsem prisotnim ponudila miks balad s pesmimi, kot so Dejame ser, Mas tuya que mia in Lagrimas perdidas, seveda zatem ni smela manjkati vsem zelo dobro poznana balada z naslovom Ingenua


Dulce je bila ves čas pozorna do svojih oboževalcev, zato se je odločila malce ohladiti ambient in je oboževalce 'osvežila' z nekaj plastenkami vode, ki jih je polila po njih. Zatem je poskušala prikriti svojo čustvenost ob zavedanju, da se koncert približuje koncu s pesmijo Te quedaras. Takrat je publiki dejala, da jih bo za vedno nosila v svojem srcu, obenem pa se jim je zahvalila, ker so zanjo podrli meje in se ji pridružili na njenem potovanju. 

Po pesmi Cupido criminal je sledila menjava oblačil, publika pa je medtem skupaj z glasbeniki prepevala pesem Fuego. Ob vrnitvi na oder je Dulce predstavila svoje glasbenike ter za vsakega posebej prosila aplavz. Prav posebna čustvenost jo je zajela, ko se je zahvalila tudi svoji mami, ki jo je pospremila v Madrid. Nato nas je presenetila z novim miksom pesmi skupine RBD, v katerega je uvrstila pesmi Tenerte y quererte, Otro dia que va, Me voy ter Celestial.


"Malce več kot leto dni je od tega, ko se je tukaj pričela zgodba Sin fronteras s Cotijem na čelu," se je spominjala časa, ko je v Madridu delala na oblikovanju svoje druge samostojne plošče. Seveda je temu sledila pesem Antes que ver el sol, ob kateri se je dvorana napolnila s simboli miru, katere je pevka pobrala za spomin. 

"Sanje se izpolnimo, samo verjeti moramo vanje. Po slovesu nekaj let nazaj nisem vedela, kdaj se bom znova vrnila," je priznala Dulce, medtem ko je v roke vzela zastave, ki so ji jih oboževalci vrgli na oder med koncertom. Na kolenih se je publiki približala povsem na rob odra ter se jim popolnoma predala s pesmijo No pares. Noč je obeležila tudi z nekaj selfiji.


Po doživetem čarobnem trenutku ob prepevanju pesmi Inevitabje je Dulce za nekaj trenutkov zapustila oder, da bi si pridobila nekaj energije. Kmalu se je vrnila ter koncert zaključila v popolnem stilu s pesmimi Ya no in O lo haces tu o lo hago yo. To sta bili pesmi, izbrani za zaključen kar uro in pol trajajočega koncerta, s katerim se je Dulce ponovno z dušo in srcem predala glavnemu mestu Španije. 

Po mnogih letih brez takšnih posebnih trenutkov, je bila to zelo posebna noč tako za pevko kot za njene oboževalce. Mehičanka se je kar nekajkrat zahvalila za podporo in potrpežljivost, ki so ji ju oboževalci izkazali v vseh teh letih. Povemo lahko, da je na odru pustila dušo in srce, ves čas pa je skrbela tudi, da je bila vsak trenutek povsem povezana s publiko.


Vir: myipop