sreda, 11. marec 2015

Dulce Maria za PETA Latino


Danes je izšel video, v katerem Dulce Maria izraža svojo skrb za slone. O tem smo pisali že v prejšnjem članku, sedaj pa vam prinašamo prevod (za vse tiste, ki ne razumete špansko) kaj natančno je Dulce v tem videu povedala.


Sem Dulce Maria, za PETA Latino

Predstavljajte si, da večino svojega življenja preživite v kleti ali v majhnem vagonu vlaka. Predstavljajte si, da ste priklenjeni na betonska tla, ne morete se prosto gibati in ste ves čas v strahu, da boste pretepeni z bullhoockom, ostrim, kovinskim orožjem, ki ga cirkuški trenerji uporabljajo za pretepanje in obvladovanje slonov. Predstavljajte si, da ste prisiljeni izvajati nenaravne trike pred hrupnimi gnečami in svetlimi lučmi. Temu dodajte še glasno glasbo, zaradi katere vas bolijo ušesa. Predstavljajte si, da rodite otroka, nato pa gledate, kako ga odnesejo. Slišite njegove krike. Zavedate se, da bo tudi on vsak dan priklenjen, prisiljen v usposabljanje, ki traja več mesecev, s katerim cirkuški trenerji strejo njegovega duha in voljo.

Takšno je življenje slonov in drugih živali. Nikoli ne bodo spoznali svoje družine, nikoli ne bodo vedeli, kaj pomeni živeti svobodno. Prikrajšani so za vse, kar je za njihovo vrsto naravno in pomembno. To podpirate vsakič, ko kupite vstopnico za cirkus, v katerem v svojih točkah uporabljajo živali. Ponosna sem na svojo domovino, Mehiko, ki je sprejela potrebne ukrepe za prepoved uporabe divjih živali v cirkusih. Čas je, da tudi druge države sledite našim stopinjam. Prosite svoje predstavnike, da stopijo na stran živali in prepovejo njihovo bivanje v cirkusih. Če imate radi živali, jim prosim pomagajte tako, da ne obiskujete cirkusov ali katerihkoli drugih predstav, v katerih uporabljajo živali. Hvala.

Vir videoposnetka: PETA Latino