sreda, 25. februar 2015

Dulce Maria se je udeležila odprtja Quirozove šole Proart v Puebli


Igrales Gerardo Quiroz je v Puebli včeraj odprl novo podružnico svoje šole Proart (Centro Profesional de Artes Escenicas), ki v mehiški prestolnici deluje že dve leti, obiskovale pa so jo igralke, kot sta na primer Aislinn Derbez in Dulce Maria.

Na odprtju so bili prisotni Adal Ramones, Vadhir Derbez in Dulce Maria, doletela pa jih je prav posebna čast, saj so lahko prerezali rdeč trak in tako uradno naznanili, da šola odpira svoja vrata vsem nadobudnim igralcem. Vpisna mesta za šolo so že razpisana. 

Gerardo je na novinarski konferenci svojo odločitev o odprtju podružnice v Puebli povedal: "Puebla je povsem kulturno mesto, ki se vsak dan bolj zanima za gledališke predstave, vendar pa je za to potrebnih veliko priprav, v mestu pa primanjkuje priložnosti. To je ena izmed priložnosti."

Staršem, ki so vedno bolj zaskrbljeni zaradi govoric, da je 'umetniški svet navadno sranje', je potolažil z dejstvom, da je to pravzaprav povsem odvisno od kraja in ljudi, med katerimi se mladi igralci usposabljajo. Poleg tega bodo vsi diplomanti iz šole Proart prejeli promocijo s strani podjetja Gerardo Quiroz Producctions, katero je v vsej Mehiki pripravilo že več kot 60 gledaliških predstav. Med temi predstavami so seveda Cats, Shrek in Rock of Ages.

Dulce Maria je dodala še zelo obsežne čestitke Gerardu Quirozu, ki se ji zdi: "Neverjeten človek in podjetnik, ki te pripravi do tega, da se do konca boriš za svoje sanje. Je učitelj z številnimi vrednotami in kvalitetami."

"Proart ni samo šola glasbenega gledališča, Gerardo je neverjeten človek, ki svojim učencem pomaga, da se primerno pripravijo, predvsem pa je pomembno, da jim pokaže disciplino, ki je v teh predstavah zelo pomembna. Poleg tega pa jim po končanem šolanju da priložnost zaigrati v njegovih predstavah, kar dokazuje tudi muzikal Rock of Ages, pri katerem sodeluje kar nekaj diplomirancev iz njegove šole. V sredo se bomo tukaj s tem muzikalom predstavili in sami si boste lahko ogledali to kakovost, o kateri vam govorim. Če hočete biti umetniki, bi moj prvi nasvet bil: postavite se trdno na tla in pričnite z učenjem," je dodala pevka.

Ob zaključku so Gerardo, Vadhir in Dulce Maria vse meščane povabili na predstavo muzikala Rock of Ages, predstava, ki bo danes prvič predstavljena v Puebli. Dulce je temu tudi dodala: "V tem muzikalu lahko vidite kakovost Gerardovega dela, prav tako boste na odru lahko videli igralce, ki so se šolali v Proart, sedaj pa ste priložnost za vpis dobili tudi tukaj, v Puebli."