sreda, 18. november 2015

HOLA: Dulce Maria se vrača k svojim koreninam


Minilo je že več kot desetletje, odkar se je pojavil orkan Rebelde, ki je prinesel svetovno slavo trem dekletom in trem fantom, ki so osvojili srca svojih fanatikov od Mehike pa vse tja do Azije. Ta izkušnja je za vedno spremenila življenje Dulce Marie. Zatem, ko je s skupino RBD nastopila v številnih državah in napolnila koncertne dvorane do zadnjega kotička, se je zvezdnica pogumno podala na samostojno pot, oddaljila se je od sveta igralstva in se popolnoma posvetila svoji glasbi. Sedaj pričenja novo etapo v svojem življenju. Za sabo pušča rdečo barvo las, z vlogo negativke se vrača na televizijske zaslone, obenem pa pripravlja tudi novo ploščo. Decembra bo dopolnila 30 let, pred kratkim pa je končala dolgoletno razmerje. Sedaj se trdi uravnotežiti vsa doživetja in izkušnje zadnjega desetletja ter nam predstavlja novo Dulce Mario, ki se vrača k svojim koreninam.


Dulce, pred kratkim si spremenila pričesko. Coco Chanel pravi, da ženska spremeni pričesko takrat, ko uvede spremembe v svojem življenju. Je tudi pri tebi tako?
"Naveličala sem se že rdečih las, toda tik pred izdajo plošče Sin Fronteras sem si lase na željo svojih oboževalcev znova pobarvala na rdečo. Mislim, da je bilo to na nek način slovo od mojega najstniškega, uporniškega obdobja. Sedaj pa sem svojo pričesko spremenila, da bi se na nek način vrnila k svojim koreninam; gre za bolj naraven izgled."

To pomeni tudi spremembo v tvojem življenju?
"Seveda, moje življenje se bo spremenilo v številnih pogledih. Trenutno se mi obetajo številne spremembe, pred kratkim sem zamenjala celotno ekipo, ki stoji za mojo kariero. Kmalu bom dopolnila 30 let in ta misel me zapolnjuje z nenavadnim navdušenjem. Vedno sem bila mnenja, da so trideseta najboljša etapa v življenju katerekoli ženske; bolj smo osredotočeni na svoje cilje, obenem pa imamo še veliko sanj, ki jih želimo izpolniti, veliko bolje poznaš samo sebe. Veš kaj si želiš in kaj je dobro zate. Letošnje leto je bilo neverjetno, pripravlja se še veliko projektov, ki bodo luč sveta ugledali prihodnje leto."

Si mnenja, da se je spremenil tudi tvoj slog oblačenja?
"Da, brez dvoma. Mislim, da je moj slog bolj 'classy', glamurozen, obenem pa je moj stil bolj rokerski, ko stojim na odru."

Zdiš se mi veliko bolj ženstvena.
"Izkušnje so tiste, ki te naredijo bolj ženstveno, ki te izpopolnijo. Trenutno se počutim izpopolnjeno, kot bi zbrala vse svoje delčke in jih združila v eno, na mesta, kamor spadajo."


Po dobrem letu dni, ko si svoj čas namenila turneji, gledališki predstavi, resničnostnemu šovu ... Kaj te je vzpodbudilo, da si se odločila vrniti k telenovelam?
"Glasbena kariera je zelo nepredvidljiva, nestabilna in brez rutine. Naenkrat imaš številne promocije, koncerte, nato pa naenkrat nič. Ves svoj čas sem želela posvetiti svoji glasbi in tega sem se držala skoraj šest let. Sedaj, ko bom pripravljala novo ploščo, bo moje življenje veliko bolj umirjeno. Povabili so me k projektu in povsem odkrito povedano, res pogrešam igranje. Igralstvo mi daje stabilnost. V življenju pride trenutek, ko moraš sprejeti pomembne odločitve in odločiti se moraš za tiste stvari, ki so najboljše zate."

Kakšno je bilo tvoje življenje teh nekaj let stran od televizijskih zaslonov?
"Bil je velik izziv. Ko zaigraš v telenoveli ali filmu, se preleviš v nekoga drugega, igraš. Ne rečem, da je malo dela, toda pri igralstu prideš na snemanje, opraviš svoje delo, ga predaš in zaključiš. Kot solo izvajalka sem prisiljena narediti vse sama: izbrati glasbenike, pesmi, oblačila. Povsod je zahtevana tvoja prisotnost. Za svoje trdo delo sem bila nagrajena, kajti čeprav sem igralstvo postavila na stranski tir, sem bila prisotna drugod, letos sem v ZDA na primer prejela nagrado KCA (Kids Choice Award) za najboljšo latino izvajalko, kar doslej ni uspelo še nobeni Mehičanki."

Enajst let je že minilo od pričetka telenovele Rebelde. Kako se spopadaš z vsem, kar si v tem času doživela?
"Življenje se mi je obrnilo na glavo, pozna nas skoraj ves svet. Odkrila sem, da se naše sanje lahko uresničijo, le boriti se je potrebno zanje. Ko sem bila v skupini KIDS, so nas na enem izmed intervjujev povprašali kako daleč si želimo priti in odgovorila sem, da si želim postati znana po vsem svetu. Nauk te zgodbe je, da se ne smemo bati svojih sanj."

Kaj je bilo najboljše in najhujše v času skupine RBD?
"Imeti koncert na stadionu, zapolnjenem do zadnjega kotička, se ne more primerjati z ničemer drugim. To darilo, da te toliko ljudi spozna, posluša in ti pomaga izpolniti sanje, je ena najboljših stvari na svetu. Najbolj težko pa je bilo toliko časa preživeti stran od družine in prijateljev. Iz osebnega vidika pa je zelo težko, da se ti nekdo približa, ker si želi spoznati tebe kot osebo. Dulce Maria je za njih lik in redko kdo si želi vzeti čas, da bi spoznal osebo, ki se skriva za tem."


S pomočjo socialnih omrežij si v nenehnem stiku s svojimi oboževalci. Tako zelo si priljubljena, da te je revija Billboard uvrstila na sedmo mesto najbolj vplivnih oseb na svetu, uvrstila si se celo višje kot Taylor Swift.
"Ne vem kako sem se tja uvrstila, vendar pa sem tega zelo vesela. Te stvari počnem, ker jih želim početi. Sama upravljam z vsemi svojimi socialnimi omrežji in z veseljem z oboževalci delim stvari iz mojega življenja, želim jim dati pozitivno sporočilo."

Javne osebnosti so ponavadi tudi žrtve ustrahovanja.
"To se je bolj dogajalo na začetku moje kariere, kot sedaj. Pomembno je, da ne verjameš tistim, ki ti govorijo kako si popoln, niti tistim, ki te kritizirajo. Sam se moraš zavedati svojih dobrih in slabih lastnosti. Največji izziv pa je, da kljub vsemu ostaneš ti, da te doživetja in izkušnje ne spremenijo. Braniti moraš svojo identiteto, svoja prepričanja."

In ljubezen? Pred nekaj meseci si končala zvezo s svojim fantom, kajne?
"Da, pred nekaj meseci sem se razšla z dolgoletnim partnerjem, ki ni bil iz sveta medijev, kar je bilo zelo osvežujoče. Bila sva zelo dobra prijatelja, dobra partnerja, oba sva zelo spoštovala najini karieri. Najino razmerje je bilo zelo lepo, najbolj všeč mi je bila medsebojna podpora, ki sva si jo nudila. Bolj resno kot je razmerje, težje si predstavljaš, kako pričeti svoje življenje od začetka, sama ali s kom drugim. Za ta korak sva se odločila skupaj; želim si, da bi bil srečen in tudi on si želi, da bi bila jaz srečna. Bomo videli, kaj bo na to reklo življenje. Če ti je nekdo namenjen, se bodo stvari razpletle tako, da se bodo poti teh dveh oseb v prihodnosti znova križale."


Se v prihodnosti vidiš poročena, s svojo družino ...?
"V tem trenutku ne. Trenutno iščem samo sebe in poskušam znova zaživeti svoje življenje. Vsakič, ko za sabo pustiš pomemben del svojega življenja, kot sem storila jaz, moraš znova najti samega sebe. Seveda pa poroko in družino vidim v svoji prihodnosti, ne kmalu, vendar pa je to stvar, ki bi si jo želela imeti čez nekaj let."


Vedno, ko se ti zgodi kaj takšnega, ti pomaga tudi zavedanje, da natančno veš, kaj si želiš. Kaj lahko stori moški, da bi se zaljubila vanj?
"To so stvari, ki se preprosto zgodijo, ne moreš jih načrtovati. Edino kar vem je, da si želim moškega najprej spoznati. Želela bi si najprej prijateljstva, ki se kasneje razvije v kaj več. Nočem skočiti v hitro zvezo."

In kako se počutijo partnerji, ko gredo na zmenek s tako slavno osebo, kot si ti?
"Rekla bi, da je precej težko. Toda če se povsem predaš razmerju, se poskušaš malce oddaljiš od kamer in medijev. To so odločitve, ki sem jih že sprejela in bi jih brez dvoma ponovila; vem da obstajajo stvari, ki se jim lahko izognem ali pa jih zavrnem zavoljo mojega zasebnega življenja."

Vir: HOLA