torek, 31. oktober 2017

Vesela in ponosna je, da je televizijska hiša Imagen svoje karte stavila nanjo


V zadnjih letih je mehiška pevka in igralka, Dulce María, od različnih televizijskih hiš prejela številne ponudbe, s pomočjo katerih so jo želeli prepričati, da bi se vrnila v snemalne forume. Zaradi njene ljubezni do glasbe in iskanja vloge, ki bi ji predstavljala velik izziv, je zavrnila ponudbi dveh največjih televizijskih hiš v Mehiki. A ko so ji s strani Imagen Televisión ponudili glavno vlogo v seriji Muy padres, se je 31-letna mehiška zvezdnica brez razmišljanja pridružila vrstam nove televizijske hiše, ki svojo pot šele dobro začenja. Nad njenim prihodom so svoje navdušenje pokazali tudi vodilni v podjetju, ki so zvezdnico medijem prestavili kot igralko, na katero stavijo vse svoje karte.

Z nasmehom na obrazu in zelo dobre volje, kljub temu, da ima v zadnjem času povsem zapolnjen urnik, se je Dulce María z novinarji revije EstiloDF pogovarjala o svoji vrnitvi na televizijske zaslone z zelo priljubljenim likom ter o odgovornosti, ki jo nosi na svojih ramenih, saj se čuti dolžno pokazati in dokazati zakaj so vodilni na Imagen Televisión izbrali ravno njo za glavno vlogo v seriji, ki se predvaja v času, ko je njihova gledanost najvišja.

Pred kratkim ste izdali svoj tretji samostojni album z naslovom DM, a ste pred kratkim na svojih družbenih omrežjih objavili fotografije, na katerih vas imamo priložnost znova videti v snemalnem studiu. Smemo izvedeti čemu vaša vrnitev v snemalni studio?
Ta vrnitev v snemalni studio se je zgodila ravno zaradi mojega sodelovanja v seriji Muy padres, saj sem se obvezala, da bom za serijo posnela tudi naslovno pesem. Gre za pesem pop-folk ritmov, ki je malce drugačna od tega, kar ste pri meni vajeni slišati. Pesem je poskočna in vesela, besedilo pa govori o ljubezni med očeti in njihovimi otroki ter o ljubezni na splošno. Naslov pesmi je Borrón y cuenta nueva in je že na voljo na vseh spletnih platformah.

To torej pomeni, da ima album DM pred seboj še dolgo pot?
Da. Ta nova pesem je bila posneta izključno za serijo in nima nobene povezave z albumom. Povrhu vsega pa še ne razmišljam o izdaji novega albuma. Poleg tega pa je pred kratkim izšla še ena pesem, ki sem jo posnela v duetu z brazilsko pevko Sofio Olivera, katero sem spoznala na enem izmed svojih koncertov v Curitibi.

Ta duet vas je približal bolj urbanemu žanru glasbe. Se boste v prihodnje morda bolj posvetili urbani glasbi?
V urbanem žanru sem se že preizkusila v duetu z Joeyjem Montano, s katerim sva za moj album posnela pesem Volvamos. Čeprav so mi različni stili in žanri glasbe všeč, se pri svojih pesmih rada držim svojega stila, kakršnega lahko slišite na mojem zadnjem albumu, pa tudi v tej novi pesmi, ki sem jo posnela za serijo. Morda rock-pop žanr trenutno ni ravno najbolj priljubljen po svetu, a meni je najbolj všeč, z njim se lahko poistovetim, obenem pa mi dovoljuje mojim oboževalcem predati bolj pozitivna sporočila.


Je v tem pogledu težko ostati zvest svojim prepričanjem?
Rada imam spremembe, a sem po drugi strani zelo zvesta svojim prepričanjem in stvarem, ki me privlačijo, kot je v tem primeru glasba, katero rada poslušam in me spravi v dobro voljo. Ravno iz tega razloga se pri nastajanju pesmi trudim vanje vključiti vse tisto, kar mi je najbolj všeč. Trudim se braniti svoja prepričanja in tisto, v kar verjamem, a zelo težko dosežem svoje.

Torej ste ena izmed tistih oseb, ki rada sledi svojim ciljem, ne glede na to kaj je moderno in kaj ne?
Tako je. Velikokrat v svojem življenju ne sledim modernim smernicam. Bil je čas, ko sem se bila tem smernicam zaradi poklica prisiljena podrediti, a tega ne počnem več. Veliko raje se pokažem takšna, kakršna sem v resnici, kot da bi se pred javnostjo pretvarjala.

Snemanja vašega novega televizijskega projekta so se pričela že poleti, serija pa se že nekaj tednov predvaja na televiziji. Kako bi opisali svojo vrnitev na televizijske zaslone?
Reči moram, da sem zelo zadovoljna, saj sem se na televizijske zaslone vrnila z glavno, a hkrati tudi zelo posebno vlogo. Pamela je namreč vzgojiteljica v vrtcu, ki skriva zelo grdo preteklost, tokom katere je zelo trpela. Všeč mi je, da je projekt komedija, a ne gre za tisto prisiljeno in lažno vrsto komedije, temveč so smešne same situacije, v katerih se liki tokom zgodbe znajdejo. Poleg tega pa projekt vsebuje tudi precejšnje dele melodrame, še posebej moj lik ima tokom zgodbe precej intenzivnih in zelo čustvenih prizorov, ki so mi med snemanji predstavljali velik izziv. Serijo bi opisala kot zabavno sodobno zgodbo, ki v ospredje postavlja očetovski lik. Moški v zgodbi so poročeni, ločeni pa tudi vdovci, a so iz različnih razlogov na svoja ramena prisiljeni prevzeti očetovsko vlogo. Priznati moram, da so snemanja od ponedeljka do sobote zelo naporna, sam ritem dela je zelo hiter in intenziven, a sem zelo vesela in zadovoljna, da sem sama lahko del sprememb na televizijskih zaslonih, katere s sabo prinaša razmeroma novo podjetje.

Ste se temu projektu pridružili ravno zaradi dejstva, da boste sodelovali s to novo televizijsko hišo?
Na splošno me je pri tem projektu pritegnilo vse: sama zgodba, moj lik, kako so me vodilni sprejeli na sestanku, pa tudi samo dejstvo, da je ta projekt imel vse, kar sem si želela in iskala. Zelo sem zadovoljna, v vsakem trenutku pa neizmerno uživam. Svojo poklicno pot sem pričela v igralskem poklicu, zato je samo dejstvo, da so mi izkazali zaupanje z glavno vlogo v tem projektu, še kako pomembno. Še bolj pa me veseli tudi dejstvo, da so me vodilni takoj podprli tudi pri moji glasbeni poti.


Še pred kratkim so vaši načrti za prihodnost vključevali samo vašo glasbeno pot. Predpostavimo, da je sodelovanje v tej seriji vaše načrte za prihodnost spremenilo ...
Skozi celotno leto 2016, pa tudi več mesecev v letu 2017 sem delala na albumu DM. Čeprav je album izšel šele marca letos, so do takrat izšli že vsi singli tega albuma, tako da se je sam proces promocije in preostalih zadev že praktično zaključeval. Težava je v tem, da še vedno prejemam ponudbe za koncerte, katere pa moram zaradi zapolnjenega urnika zavračati. Upam, da bodo te (pa tudi nove) ponudbe še vedno v veljavi po zaključenih snemanjih, ko jih bom tudi uspela izpolniti. Trenutno sem povsem osredotočena na snemanja serije in čeprav v njih uživam, glasbe ne nameravam opustiti.

V vašem zadnjem televizijskem projektu ste nastopili v vlogi zlobnice, sedaj pa ste se znašli v povsem drugačni vlogi. Ali morda pogrešate vlogo zlobnice?
Ne bom lagala, vloga zlobnice je veliko bolj zabavna, saj takrat počneš stvari, ki jih v resničnem življenju nikoli in nikdar ne bi naredila. Po drugi strani pa me početje takšnih stvari ne navdušuje, saj želim svojim oboževalcem, pa tudi preostalim ljudem predati pozitivna sporočila, ki pa jih zlobnice praktično nimajo. Pri vlogi Pamele mi je zelo všeč, da je sama zelo močna in neodvisna ženska, ki stremi h prihodnosti ter brani svoje cilje in ideale. Seveda ni popolna, dela napake, a ima svoje vrednote in vedno brani otroke ter pravice žensk.

Torej izbirate samo tiste projekte, ki so v skladu z vašimi prepričanji in ideali?
Da. Zelo rada nastopim v vlogi lika, ki počne veliko stvari, katerih sama najverjetneje nikoli ne bi naredila, a ima obenem kljub temu številne vrednote in si želi pomagati drugim.

Na Imagen televisión so vas predstavili kot igralko, na katero stavijo vse svoje karte. Kaj to pomeni za vas?
Zelo sem jim hvaležna za zaupanje, ki so mi ga izkazali, saj zanje ta serija predstavlja prvi projekt, ki ga bodo v celoti posneli in izdelali sami, v preteklosti so namreč vedno nastopali v vlogi koprodukcijskega podjetja. Vesela in zadovoljna sem, da verjamejo vame in v moje delo in smo skupaj del tega začetka. Podjetje je pred kratkim praznovalo svoje prvo leto obstoja, a z vsakim dnem je močnejše, večje in bolj priljubljeno med ljudmi. Po drugi strani pa čeprav imam v seriji glavno vlogo, je sama zgodba osredotočena na tri očete, zaradi česar svojega imena ne morem povezovati z uspehi serije, ki mi v resnici ne pripadajo, saj ne delam sama, temveč imam ob sebi izvrstno igralsko zasedbo, producente in tehnično ekipo, brez katerih te serije sploh ne bi bilo.


Kako vam je všeč sprememba delodajalca in ta nov začetek?
Zadeve televizijskih hiš so se v zandjih letih precej spremenile. Na Televisi sem z delom pričela že kot majhna deklica, a me zadnjih pet let na podjetje ni več vezala ekskluzivna pogodba. Nato pa sem prejela ponudbo s strani podjetja Imagen, v kateri sem videla dobro priložnost za mojo kariero, zato sem najprej zaključila svojo turnejo, nato pa sem se dobre tri mesece za preostalo igralsko zasedbo priključila snemanjem. Pred dobrimi tremi leti sem prejela dve zelo dobri ponudbi. Ena je bila iz Telemunda, kjer so mi dali zelo dobro denarno ponudbo, ki je bila vezana na glavno vlogo, a sem ponudbo zavrnila, saj nisem želela več zavlačevati z izidom svojega drugega samostojnega albuma, Sin fronteras. Isti čas sem prejela tudi zelo dobro ponudbo s strani TV Aztece, a tudi tiste zaradi pomanjkanja časa in drugih interesov nisem sprejela. Sedaj smo v povsem drugačni etapi. Ekskluzivne pogodbe so v veliki večini že skorajda preteklost, kar je igralcem in igralkam dalo veliko drugih možnosti in priložnosti. Sama sem zelo vesela, da sem lahko del teh sprememb.

Kakšne cilje ste si pri tem projektu zastavili?
Želim, da se ljudje ob gledanju serije zabavajo in nasmejejo, obenem pa bi si želela, da bi se lahko tudi poistovetili z vsemi liki, ki v seriji nastopajo. Če želimo to doseči, moramo v svoje delo vložiti veliko ljubezni, trdega dela, truda in vztrajnosti. Upam, da je ljudem serija všeč.

Je težko ustvariti bolj inteligentne vrste komedijo?
Bolj ali manj. Zadeva je velik izziv, saj moramo biti vsi igralci usklajeni, če želimo, da so zadeve dobro posnete in je v situacijah prikazana komedija, ki bo nasmejala gledalce. Sama česa takšnega še nisem počela. Sicer je imela mladinska telenovela Rebelde majhen pridih komedije, a to je bilo samo zato, ker smo po prvih 50 delih pred kamerami pričeli delati kar se nam je zahotelo (smeh). Takrat smo veliko improvizirali. Sedaj je potrebno dosledno slediti scenariju ter delati v ekipi.

Omenili ste, da so snemanja serije zelo dolga in naporna, obenem pa se želite kmalu vrniti k glasbi. Si po zaključenih snemanjih torej ne boste privoščili počitka?
Vem, da potrebujem počitek, a ko se ti ponudijo priložnosti, si postavljen pred izbiro: ali jih zgrabiš z obema rokama, ali pa jih pustiš. Po zaključenih snemanjih si bom brez dvoma privoščila počitek, moram si odpočiti od vse te neprespanosti in stresa, da bom lahko znova pričela ustvarjati. Zadeve so ta trenutek zelo zapletene, ritem pa je naravnost ubijalski, a kljub temu zelo rada prihajam na delo in sem zelo zadovoljna z rezultati.

Če malce pozabimo na delovne obveznosti in naporen ritem dela, kako bi definirali vašo trenutno življenjsko etapo?
Zelo sem počaščena in zadovoljna, da se na moji mizi še vedno znajde precejšnje število ponudb za delo, da lahko sama izbiram, v katerem projektu bi želela sodelovati ter da lahko vse skupaj še vedno usklajujem z glasbo. Morda sem v zadnjem času res nekoliko bolj utrujena, kot običajno, a hvaležna sem za vsako ponujeno priložnost.


Vaša najljubša destinacija za počitnice je?
Zelo mi je všeč Los Angeles, a če bi morala izbirati v tem trenutku bi izbrala kakšen kraj v bližini, kjer bi si privoščila ogromno počitka.

Vaša najljubša hrana?
Rada imam suši ter testenine na tisoč in en način.

Večerja doma ali v restavraciji?
Odvisno. Všeč mi je kakšna romantična večerja v restavraciji, po drugi strani pa rada večerjam tudi doma, v intimnosti, kjer te nihče ne opazuje ali moti.

Kako bi definirali svoj stil oblačenja?
Ne oziram se na modo, temveč rada oblečem oblačila, v katerih se počutim udobno. Moj stil oblačenja je odsev mojih odločitev ter mene same.

Kaj vam je pri oblačenju nepogrešljivo?
Jeans ali oprijete hlače, visoki čevlji ter jakna iz umetnega usnja.