sreda, 25. oktober 2017

Ne beži pred poroko in si želi ustvariti družino


Deklica z uporniškim odnosom je preteklost, pa čeprav se njen videz tokom let sploh ni spremenil in bi se brez težav lahko izdajala za najstnico. Dulce María se je na televizijske zaslone vrnila z novo glavno vlogo v seriji Muy padres, ki nima nič skupnega z njenimi preteklimi vlogami in projekti.

Kaj vas je prepričalo, da ste se odločili sodelovati v seriji Muy padres?
V mojih načrtih ni bilo televizijskega projekta, saj sem se želela posvetiti glasbi. Zato sem si dejala: 'odšla bom k televizijski hiši Imagen ter se jim zahvalila, da so za enega izmed svojih projektov pomislili name'. A ko so mi med našim srečanjem opisali samo vsebino serije ter zgodbe vsakega lika posebej, sem bila ganjena, zgodba pa me je zelo pritegnila. Čeprav je serija uvrščena v romantično komedijo, imajo liki zelo težke preteklosti. Projekt se dotika tematik, o katerih se dandanes ne govori veliko.

Povejte nam kaj o svojem liku.
Pamela je močna ženska, ki se z vsemi sredstvi bori za svoje cilje in ideale. Za seboj ima težko preteklost, zaradi katere se je odločila za poklic vzgojiteljice, zaradi preteklosti se bori tudi za svoje pravice in pravice vseh žensk. Počne stvari, katere na prvi pogled ljudje običajno obsojamo, a ko spoznamo njeno zgodbo, se vam bodo njena dejanja zdela povsem razumljiva.

V čem ste si vi in Pamela podobni?
Pamela je zelo plemenita ženska, ki si želi sprememb, zna se soočiti s težkimi trenutki in v ljudeh vedno išče samo dobre stvari. V tem sva si podobni. Vendar je Pamela tudi zelo nepredvidljiva oseba. Dobro ve, kakšna so pravila, a jih kljub temu krši. Zelo rada se vmešava v življenja drugih in čeprav to počne, ker želi pomagati, nikoli ne pomisli na posledice, ki jih s seboj prinašajo njena dejanja. To nama ni skupno. Še ena stvar je, da se Pamela rada osredotoči na pozitivne stvari, negativne pa preprosto ignorira. Jaz se negativnim stvarem ne izogibam. Če se znajdem pred težavo, se z njo tudi soočim in razrešim.

Če bi lahko sami odločili s katerim likom bi želeli zaigrati v paru, katerega bi izbrali?
Emilia (Víctor González). On je tisti tipičen moški, za katerega vse ženske upajo, da se bo zaljubil vanje in se spremenil. To je zelo lepo. Prepričana sem, da je on tisti pravi moški za Pamelo, a sama se nikoli ne bi toliko vtikala v njegovo življenje, kot to počne ona.

Torej so Dulce Maríi všeč 'podli fantje'?
Pravzaprav ne, podli ne. Na primer Ricardo (Héctor Suárez Gomis) je zelo smešen, a je poročen s Kiko (Mariel Chantal), s katero ima tudi mjhnega otroka, zato bi zelo težko izbrala njega. In Alan (Mario Morán) ... je zelo mlad, ima komaj 23 let (smeh). Ravno zaradi tega je Emilio najboljša izbira.

Bo v seriji predstavljena tudi raznolikost družin?
Dvomim, da se bo to zgodilo v tej seriji, saj je osrednja tema razmerje med očeti in njihovimi otroki. V ospredju je očetovska vloga in dejstvo, kako se moški znajdejo v situaciji, ko so prisiljeni na svoja ramena prevzeti vse odgovornosti, ki jih s sabo prinaša otrok. V tej zgodbi so vse konvencionalne družine že na samem začetku predstavljene v disfunkcionalni obliki.


Ali bežite pred poroko?
To ne drži. Ko te mediji vprašajo ali že razmišljaš o poroki in jim odgovoriš z 'ne, seveda ne', si začnejo to razlagati, kot da sovražiš poroko in vse, kar le ta vključuje. Karkoli izjaviš mediji uporabijo proti tebi. Tokom življenja sem se znašla v različnih etapah, povezanih s to temo. Ko sem imela 19 let, nisem verjela v zakon med dvema osebama. V kar verjamem in v kar sem vedno verjela, je ljubezen. To ne pomeni, da nikoli prej nisem imela želje po poroki, enostavno ni bil pravi čas in kot je moč videti, tudi ob sebi nisem imela prave osebe. Trenutno o poroki še ne razmišljam, a sem v resnem in stabilnem razmerju, ki me zelo osrečuje. Ne igram se, želim si ustvariti družino, a ne v tem trenutku, prav tako pa ne v daljni, temveč v bližnji prihodnosti. Kljub temu pa se moraš dobro zavedati kaj tako velik korak pomeni. Imam prijatelje svojih let, ki se trenutno ločujejo od svojih partnerjev, po drugi strani pa sta moja starša srečno poročena že 40 let. Seveda vse v njunem življenju ni bilo rožnato, a lahko kljub temu vidiš ljubezen in medsebojno podporo, ki si jo nudita.

Ko boste imeli svoje otroke, bo njihov oče tisti, ki jih bo vozil v šolo?
Da! (smeh) Brez dvoma bo ta vloga pripadla njemu, saj sama nisem ravno oseba, ki rada zgodaj vstaja. Tako jih bo on peljal v šolo, jaz pa jih bom po zaključenem pouku šla iskat. Tako si bom lahko privoščila daljši jutranji spanec.

V čem najbolj uživate pri tem projektu?
V spremembi. Kot igralka in kot oseba doživljam stvari, ki so mi nove. V tem neizmerno uživam. Všeč mi je tudi, da imam priložnost sodelovati z ljudmi iz drugih televizijskih hiš. Delo z otroki me je spomnilo na moji dve leti, ko sem sodelovala v oddaji Plaza Sésamo. Ko jih opazujem, jih zelo dobro razumem. Včasih res znajo biti slabe volje, hitro izgubijo koncentracijo, a ti dajo energijo, saj so polni svežine in vitalnosti.

Je kateri izmed teh otrok v vas prebudil željo po materinstvu?
(smeh) Moje srce je brez dvoma osvojila Regina (Valery Sais).

Je vaša glasbena kariera trenutno na pavzi?
Zame je zelo pomembno, da lahko glasbo in igralski poklic usklajujem. Borrón y cuenta nueva je pesem, ki sem jo napisala posebej za serijo. Je mešanica žanrov pop in folk in mislim, da je kot pesem zelo zabavna (smeh).