četrtek, 6. avgust 2015

Dulce Maria sedem let po razpadu skupine RBD


RBD je bila mehiška pop skupina, ki je leta 2004 nastala v sklopu telenovele Rebelde, njeni člani pa so bili Dulce Maria, Maite Perroni, Anahi, Alfonso Herrera, Christian Chavez in Christopher Uckermann. Skupina je uradno pričela delovati 4. oktobra 2004, njihov zadnji koncert pa je bil 21. decembra 2008 v Madridu v Španiji.

Novembra 2004 je skupina izdala svoj prvi album z naslovom Rebelde. Septembra 2005 so izdali svoj drugi studijski album z naslovom Nuestro Amor, za katerega so prejeli svojo prvo nominacijo za nagrado Grammy Latino. Leta 2006 so izdali svoj tretji album, Celestial, ter prvi album v angleščini, Rebels. Leta 2007 so izdali album Empezar desde cero, s katerim so si prislužili svojo drugo nominacijo za nagrado Grammy Latino. Leta 2009 je izšel njihov zadnji album z naslovom Para olvidarte de mi.

Skupina je zaradi visokih prodaj albumov prejela več platinastih in zlatih priznanj, s turnejami so obiskali skoraj vse države na svetu, kar je eden najpomembnejših dogodkov v mehiški popularni glasbeni sceni v zadnjih nekaj desetletjih. Skupina je obiskala več kot 23 držav, njihovi koncerti so potekali v 116 mestih, prodali so več kot 57 milijonov plošč, štiri milijone DVD-jev, več kot dva milijona vstopnic za koncerte ter več kot 20 milijonov raznoraznih promocijskih in trgovskih izdelkov z založbo EMI.

Prejeli so številne nominacije in nagrade, kot so na primer Grammy Latino, Premios Juventud, Billboad Latin Music Awards, premios lo nuestro in številne druge.

Dulce Maria: Je uporniško dekle iz skupine RBD. Po razhodu skupine je Dulce Maria z glavno vlogo nastopila v telenoveli Verano de Amor, katere producent je bil Pedro Damian. Dulce je svoj prvi singl, z naslovom Inevitable, izdala kot solo pevka 17. maja 2010. Leta 2011 je v Braziliji prejela zlato in platinasto ploščo ter tako postala prva Mehičanka, ki je v tej državi zaradi visokih prodaj njene plošče Extranjera prejela platinasto nagrado. 

Leta 2011 je z glavno vlogo nastopila v enem delu zelo znane mehiške serije Mujeres Asesinas. Istega leta je za MTV World Stage nastopila s pevcem Joem Jonasom. Prav tako je leta 2011 posnela svoj filmski prvenec z naslovom Alguien ha visto a Lupita?. Leta 2013 se je za nekaj časa vrnila na mehiške televizijske zaslone v telenoveli Mentir para vivir z vlogo Jackie Barragan.

Vir: Trome