sreda, 16. julij 2014

Intervju revije "Solo Para Ti": 'Dulce Maria je srečna in živi brez meja'










Ta seksi pevka in igralka je svojo kariero pričela pri rosnih 5-ih letih s snemanjem reklamnih oglasov. Kmalo se ji je ponudila priložnost zaigrati v prvi telenoveli El Vuelo del Aguila. Sodelovala je pri številnih drugih projektih, njeno prvo srečanje z glasbo pa je bilo sodelovanje v oddaji (seriji) Plaza Sesamo. V oddaji je prepevala dobri dve leti. Stara je bila komaj sedem let, ko je doživela svojo prvo izkušnjo v snemalnem studiu. Zatem je postala članica otroške skupine Kids, kjer je morala usklajevati svojo pevsko kariero z igralstvom. Kmalu zatem je dobila priložnost postati članica druge skupine, imenovane Jeans, s katero je posnela ploščo Cuatro Para las Cuatro.

Dulce Maria je kaj hitro dobila več pomembnih priložnosti v igralskih vodah. Dobila je vlogo v telenoveli A Mil Por Hora, kasneje pa je v telenoveli Clase 406 prvič zaigrala eno izmed glavnih vlog. V tej zadnji telenoveli je Dulce spoznala in priznala svojo ljubezen do ustvarjanja glasbe ter pričela tudi s svojimi prvimi izkušnjami kot avtorica pesmi.

"Pridružila sem se glasbeni šoli Fermata," pripoveduje Dulce Maria. "Tam sem bila samo en semester, saj so mi ponudili vlogo roberte v telenoveli Rebelde, zaradi česar nisem imela več dovolj časa, da bi lahko bila nadaljevala s šolanjem (težko je bilo biti na snemanjih telenovele in študirati obenem). Po telenoveli Rebelde sem posnela še eno z naslovom Verano de Amor, toda takrat sem že bila močno osredotočena na glasbo. Izdala sem prvi album, Extranjera, trenutno pa predstavljam najnovejši album Sin Fronteras."

Tvoje oboževalce zanima, kaj ti je bolj všeč, igralstvo ali glasba? Dulce je iskrena:

"Gre za dve povsem nasprotujoči si etapi v mojem življenju, toda naučila sem se združiti oba poklica. Prišla pa sem do točke, ko je glasba povsem pritegnila mojo pozornost, saj lahko pišem svoje lastne pesmi ter dajem ljudem sporočilo, ki ga želim izraziti. Tudi igralstvo je zelo lep poklic, saj daš življenje liku, katerega interpretiraš. Brez dvoma pa veliko raje pojem, saj se lahko veliko bolj približam svojim oboževalcem, ko stojim na odru, sem tam jaz, ne nek lik, kateremu sem dala življenje. Zadnja štiri leta sem povsem posvetila glasbi, čeprav sem medtem posnela tudi dva filma: Alguien ha visto a lupita? in Quiero ser fiel z Valentinom lanusom ter Sandro Echiverrio."

Že od malih nog se je Dulce pripravljala: ure petja, jazza in baleta. S Patricio Reyes Spindola je pridobivala izkušnje na področju filma in televizije, z Luisom Llanom se je bolj posvetila petju in jazzu, povrhu vsega pa si je velik del svojih izkušenj pridobila z delom ob strani velikih igralcev in režiserjev. Res je, da se v praksi naučiš več kot v šoli.

Pomemben korak v njenem življenju je bila definitivno skupina RBD:

"Brez dvoma gre za izkušnjo, ki nas je zaznamovala (vse, ki so bili vpleteni). V mojem primeru je lik v telenoveli bil pomemben korak v moji karieri, prav tako je bil lik zame velik izziv, Roberta je bila moj alter ego. Bila je dekle, ki si je upala narediti prav vse. Bilo je zabavno, telenovela pa nam je odprla vrata v številne države, za katere si niti predstavljali nismo, da jih bomo videli. Intenzivna izkušnja, za katero sem zelo vesela, da sem jo doživela," je povedala.

Po tej vlogi se je morala Dulce otresti Roberte ter biti preprosto Dulce Maria. Tako se je pričela njena pevska kariera... ki jo sedaj nadaljuje kot solistka. Nato je prišla priložnost za snemanje njenega prvega albuma Extranjera.

"S tem albumom sem bila zelo uspešna, zanj sem v Braziliji prejela platinasto ploščo, s čemer sem postala prva mehičanka, ki ji je uspelo kaj takšnega. Zame je bilo to prečudovito. Takrat sem trdo delala, da sem s turnejo obiskala države, kot so Brazilija, Španija, Argentina in Kolumbija."

Sedaj, kot solistka, mora sodelovati pri številnih stvareh in se dan za dnem pripravlja na nove izzive:

"V času skupine RBD smo imeli vse urejeno. Prišli smo na kraj koncerta, kjer so nam predali oblačila, v katera smo se oblekli in odšli na oder. Ko si sam, so stvari drugačne. Sedaj sama vodim svojo ladjo, izberem svojo ekipo, pišem svoje pesmi in sama pripravljam koncerte. Imam ekipo, ki mi pri tem pomaga, toda vsaka odločitev je odvisna od mene, zaradi česar so moje obveznosti in odgovornost veliko večje," je povedala.

V zvezi s svojim novim materialom, Sin Fronteras, Dulce pravi, da je veliko bolj zrel, z sodelovanjem iz večih držav, katerim veliko dolguje. Uporniška Dulce Maria se je močno spremenila, kaj torej predstavlja njena nova plošča?

"Tako kot vsi ostali, tudi jaz odraščam," pravi. "Po Rebelde sem se morala vrniti v realen svet. Prepričana sem, da nekega dne pridemo do točke v življenju, ko hočemo osvojiti ves svet, hočemo biti ena izmed tistih oseb, ki rade kršijo pravila. Jaz sem odraščala in ugotavljala kaj bi rada in kdo sem v resnici, to je opisovala moja prva plošča. Vedno sem bila zelo sanjava in idealistična, imam sanje in cilje, vendar živim v realnosti. Moja filozofija v tem trenutku je, da si želim, da se zgodijo stvari, ki si jih želim in se mi uresničijo sanje. Danes imam vajeti moje kariere v svojih rokah."

Vse to je zelo dobro razvidno v besedilih njenih pesmi. Gre za drzne ter intenzivne pesmi. Na tes stopnji je Dulce idealizem postavila na stranski tir:

"Sedaj živim v realnosti, kar se odraža tudi v eni izmed pesmi, O Lo Haces Tu O Lo Hago Yo, katera ima veliko opraviti z izkušnjami, ki jih trenutno doživljam."

Tudi njeni novi plošči gre zelo dobro. Pred kratkim je bila pevka v Braziliji, kjer je promovirala tako novo ploščo, kot koncerte, ki bodo v tej državi  na sporedu septembra. Prav tako je bila v Kolumbiji, kjer se je organiziralo tudi podpisovanje - v to državo se je vrnila po več kot dveh letih, oboževalci pa so jo zelo lepo sprejeli.

"Zelo sem zadovoljna z novo ploščo," je izdala. "Gre za drugačno ploščo, s katero sem veliko tvegala. Na njem se nahaja pesem, katera je mešanica glasbenih zvrsti popa in bande, posneta pa je v duetu z Julionom Alvarezom. Prav tako sem sodelovala z drugimi izvajalci, kot so Frankie J, Pambo in Naty Botero. Kot lahko vidite, je na plošči prisotnih veliko različnih zvrsti in različnih ljudi. Na plošči je veliko intenzivnih pesmi, kot je na primer Yo Si Queria, ki sem jo napisala skupaj z Jose Luisom Romo. Ena izmed mojih najljubših je Te quedaras, ki je nastala pod peresom Cotija in Claudie Brant."

Poleg talenta ima Dulce Maria veliko podpore tako pri mladih, kot pri odraslih. Veliko deklet hoče biti kot ona, pred nekaj leti se je na trgu pojavila tudi barbika z njeno podobo:

"Malce je smešno, saj moje delo ni ravno osredotočeno na otroke, toda konec koncev sta bili moja glasba in moja kariera vedno zelo zdravi in otrokom prijazni, kar vedno vpliva na to. Skrbim za to, da ohranjam svoj ugled, vendar pa je to velika odgovornost in zavezanost. Ne glede na mojo glasbo in na to, če se moj obraz pojavlja na televiziji, me veliko deklet in oboževalk iščče, kot da bi bila njihova psihologinja ali prijateljica; povedo mi svoje stvari, mi pošiljajo pisma, v katerih mi zaupajo svoje skrbi in težave, saj so ravno v teh letih, ko odraščajo."

Dulce Amargo, knjiga, ki jo je izdala pred šestimi leti, govori ravno o tem:

"Na nek način opisuje moja doživetja med mojim 11 in 20 letom, ko se zaljubiš, odraščaš in se počutiš, kot da te nihče ne razume. Knjigo bom ponovno izdala in bo verjetno na prodaj že na naslednjem knjižnem sejmu v Guadalajari. Gre za isto knjigo z dodatnim materialom. Spermenila sem nekaj stvari iz prve izdaje, zato bo šlo bolj za posebno izdajo. Namenjena je mladim, ki so v konfliktu. Je kot pogovor z njimi, kot da bi brale moj dnevnik, s katerim se lahko identificirajo."

Kar se tiče ljubezni, Dulce Maria pojasnjuje, da je zelo pomirjena v tem trenutku, ves svoj čas posveča svoji karieri, svoji glasbi. Zelo rada poje in piše, vendar pa veliko raje stoji na odru ter poje svojim oboževalcem. In ko ima malce prostega časa? Rada gre na večerjo, v kino. Idealen dan zanjo je biti s svojo družino in prijatelji, priprava goveje pečenke ter uživati, občasno pa gre rada tudi na kakšno zabavo. Njena strast je prebiranje dobre knjige, iti v spa in predvsem uživati v preprostih stvareh.

Po napornem delovniku, gre med počitnicami zelo rada na plažo. Rada se sprosti, si privošči masažo, si privošči dobro večerjo ter seveda obilo počitka. Zelo rada bi poskusila z ribolovom, vendar se do sedaj v tem še ni imela priložnosti preizkusiti.

"Rada bi počitnikovala v koči, zakurila taborniški ogenj... to bi rada uresničila čim prej, ko bom imela malce prostega časa," je zaključila.

Vabilo

"Bralce vaše revije bi povabila naj poslušajo mojo novo ploščo, ki predstavlja moje življenjske izkušnje ter sporočilo, ki ga v tem trenutku želim izraziti. Naredite, kar si želite. Dobro je sanjati, imeti cilje, toda veliko bolj pomembno je, da to uresničite, če hočeš nekaj doseči, se moraš za to potruditi. V kateremkoli poklicu ali katerikoli stvari v vašem življenju, je potrebno vsaj poizkusiti uresničiti svoja pričakovanja. Rezultat ni pomemben, pomembno je poizkusiti in dati vse od sebe, za dosego svojih ciljev, saj tega namesto vas ne bo storil nihče drug."