petek, 18. julij 2014

Frida Kahlo še vedno navdih ženskam po vsem svetu


Mehiška spletna stran El Siglo de Torreon je objavila članek, o Fridi Kahlo, ki še danes navdihuje ženske po vsem svetu, čeprav je od njene smrti minilo že veliko časa. Stran je objavila nekaj izjav slavnih, ki so izdali, kako jih Frida navdihuje še danes, seveda je med njimi tudi Dulce Maria, ki je Fridina nečakinja-vnukinja.

Nobenega dvoma ni, da je Frida za sabo pustila veliko umetniško zapuščino, ki ni poznana samo v Mehiki, temveč v številnih drugih državah po vsem svetu.

Štiri umetnice: Belinda, Inna, Dulce Maria in Salma Hayek so del projektov, ki so poklonjeni ženi Diega Rivere, ki je umrla 13. julija 1954.

Dulce Maria je ponosna, da se po njenih žilah pretaka kri slavne umetnice. Vedno, ko jo novinarji povprašajo o njeni povezavi z Frido, le ta vedno na njihova vprašanja odgovarja z gromozanskim nasmeškom na ustih.

"Vsak dan se naučim kaj novega od Fride, naučila sem se, da je umetnost način, s katerim lahko pozdraviš bolečino. Frida je veliko pretrpela, vendar se je s pomočjo umetnosti spopadala z bolečino. Poleg tega njena dela veliko prinašajo zgodovini Mehike," je Dulce pojasnila v enem izmed starih intervjujev za El Siglo de Torreon. 

Za tiste, ki ne poznate sorodstvenih vezi med Frido in Dulce, vam nekdanja članica skupine RBD pojasnjuje: "Bila je sestrična moje babice. V eni knjigi imamo eno njeno fotografijo, ko je bila še zelo mlada, vendar je to vse kar imamo. Skoraj vsa družina je že pokojna, zato je težko ohranjati stike," je povedala igralka.