torek, 2. julij 2013

Dulce bo vedno iskala nove horizonte

Mehiška pevka Dulce Maria še vedno kraljuje, tokrat kot solistka. Njeni oboževalci so zvesti, pozorni na njen glasben in oseben razvoj, ves čas poskušajo biti na tekočem z dogodki iz njenega javnega in zasebnega življenja in to jasno in glasno kažejo tudi vsem medijem.


Dulce je v Braziliji prejela platinasto ploščo za visoko število prodanih izvodov njenega prvenca Extranjera. Številne nominacije, nagrade in priznanja je ena izmed najbolj zaželjenih pevk in igralk po vsem svetu.

S štirimi milijoni sledilcev na Twitterju in tremi milijoni oboževalcev na Facebooku, sedemindvajsetletna zvezdnica z dvaindvajsetimi leti kariere, dnevno povečuje svoj krog občudovalcev in oboževalcev. Brez dvoma si je Dulce svoj prostor v svetu priborila s svojim neverjetnim talentom.

Za tiste, ki še ne veste, Dulce je tudi pisateljica, slikarka, igralka in skladateljica. Ima svojo knjigo Dulce Amargo. Kot da to ne bi bilo dovolj, veliko svojega časa nameni tudi dobrodelnosti s svojo fundacijo Dulce Amanecer, ki je bila ustanovljena za pomoč ženskam v Mehiki.

Dulce je prejšnje leto zaigrala glavno vlogo v filmu Alguien ha visto a Lupita, ki je prejel številne pohvale in nagrade.

Letos je bila povabljena k sodelovanju v romantični komediji Quiero ser fiel, kjer interpretira Karlo Martin. Snemanja so potekala marca v Dominikanski republiki.

Dulce je ex-RBD z največ viewi na YouTubu s svojim prvim videospotom Inevitable, ki je dosegel že skoray 14 milijonov ogledov. Trenutno se nahaja v studiu na snemanjih novega albuma in o tem smo jo tudi povprašali.

S pripravami na novo solo ploščo, številnimi nominacijami in pomembnimi internacionalnimi nagradami, meniš, da si trenutno v najboljšem trenutku tvoje kariere?
Vedno je potreben nek proces, potrebno je delati in pripravljati nove stvari za mojo publiko, biti hvaležen in uživati v dobrih stvareh, oboževalcih, ki so vedno ob tebi, nagradah, priložnostih in vedno iskati nove horizonte.

Se tvoje življenje deli na tri etape: pred, med in po RBD, ali meniš, da je vse skupaj le razvoj?
Brez dvoma je skupina RBD zaznamovala moje življenje, ki nikoli več ni bilo isto, kot pred tem. Skupina mi je odprla vrata v države, za katere nikoli nisem niti sanjala, da jih bom obiskala. Toda etapa po RBD je definitivno zaznamoval razvoj dan za dnem.

V zvezi s tvojim novim projektom, tvoji oboževalci so povsem neučakani in kar ne morejo dočakati dne, ko bo znan datum izida in naslov tvojega novega singla.
Nimamo še imena plošče, niti singla. Če bo šlo vse po načrtih, boste lahko novo pesem slišali nekje v začetku avgusta.

Kakšen bo stil nove plošče, bo podoben Extranjeri ali so prisotne kakšne radikalne spremembe? Ga lahko definiraš z eno samo besedo?
Drugačen! Prihajajo glasbene novosti. Je bolj drzen! Moja besedila, nekatere z globokimi čustvi, druge bolj sarkastične in zabavne. Imam eno pesem v portugalščini in nekaj duetov z drugimi glasbeniki.


V zvezi s tvojimi obiski drugih držav, v Venezueli, Peruju, Braziliji in Španiji se sprašujejo, kdaj jih boš obiskala. Bodo organizirana kakšna podpisovanja? Iz Brazilije ti sporočajo, da te pogrešajo, Iz Venezuele, de hrepenijo po tvojem obisku, v Španiji hočejo tvoje podpise, iz Madžarske pa ti pošiljajo pozdrave.
Hvala, obožujem in pogrešam vas! Upam da se k njim vrnem to leto ali pa v začetku naslednjega. Ta plošča ima veliko španskega pridiha, saj je producent nekaterih mojih pesmi Coti, ki živi v Madridu.

Pogosto vprašanje tvojih oboževalcev je, če boš prisotna na podelitvi nagrad Premios Juventud 2013, če bo to trenutek, ko boš predstavila svoj prvi singl ter, kako se počutiš s kar štirimi nominacijami?
Z veseljem bi svoj singl predstavila na podelitvi PJ! Toda to ni odvisno od mene, če singl ni pripravljen, ga jaz ne morem predstaviti. Na podelitvi bi bila z veseljem prisotna, saj bi se tako lahko zahvalila svojim oboževalcem za te štiri nominacije.

Še eno vprašanje, ki kroži je, če bo na novem albumu kakšen duet? S kom? Bi si želela posneti duet z Pitbullom, Akonom, Florido ali Chinom y Nachom?
Bo nekaj duetov, na žalost z nobenim od zgoraj omenjenih, vendar gre za glasbenike, ki vas bodo presenetili.

Kaj te navdihuje pri pisanju besedil, potrebuješ kakšen poseben ritual, ali se zgodbe prelijejo na papir kar same od sebe? Vključiš tvoje osebne izkušnje ali govorimo o idejah, ki pridejo in gredo?
Lahko je na letalu, na potovanjih ali v moji sobi, ne lepem kraju. Skoraj vedno pišem ponoči. Delno besedila govorijo o mojih lastnih izkušnjah in delno o zgodbah, ki so pogosto med mladimi, da se lahko poistovetijo z besedili. Zame je zelo pomembno, da se počutim povezana s tem, o čemer pojem.

S katero izmed tvojih pesmi se počutiš najbolj povezano?
Z vsemi, ker sem jih napisala v različnih etapah mojega življenja.

Katere glasbenike občuduješ in katere pesmi so tvoje najljubše?
Všeč mi je kar nekaj glasbenikov. Shakira je ena izmed njih, saj je kot latino izvajalka prišla zelo daleč. Všeč mi je Taylor Swift in tudi Adele. Zelo mi je všeč pesem Stay, ki jo poje Taylor. Od Shakire mi je všeč Loca in Antes de las 6. In od Adele cela plošča.

S katerim igralcem ali igralko iz filmskih platen bi si želela nastopiti v filmu?
Obožujem Jamesa Franca.

Je eden izmed tvojih ciljev nadaljevanje kariere tudi v filmih? Imaš kakšne načrte za ponoven nastop na televizijskih ekranih?
Zelo rada bi še naprej nastopala v filmih. Glede telenovel... samo če se pojavi kakšen dober projekt, ki se lahko prilagodi moji glasbeni karieri.

Kakšne sanje, ki jih še nisi izpolnila?
Imam jih kar nekaj, ene izmed njih so, ene izmed njih so uspeti v glasbi in priti v več držav.

Če bi se še enkrat rodila, bi še enkrat izbrala glasbeno kariero?
Ne vem, definitivno bi izbrala kariero, pri kateri se lahko izražam, ki je povezana s kreativnostjo.

Kateri kraj na svetu si želiš spoznati in obiskati?
London, Brujas, Tajska in druge.


Tvoji oboževalci želijo vedeti kako ti gre v ljubezenskem življenju ter če imaš kakšno platonično simpatijo?
V tem trenutku imam zelo dobrega spremljevalca in da, imam platonično simpatijo, Jamesa Franca (smeh).

Do tega trenutka je najbolj srečen trenutek v tvojem življenju...?
Menim, da je življenje sestavljeno iz srečnih trenutkov, ne bi mogla izbrati samo enega, mislim, da so vsi skupaj razlog, da nadaljuješ po svoji začrtani poti.

Vsi sprašujejo ter imajo poseben interes izvedeti kaj o tvoji nečakinji Clari.
Čudovita je in pred kratkim je dopolnila eno leto. Obožujem jo.

Med drugim, tvoji oboževalci iz Venezuele pričakujejo tvoj pozdrav in hočejo izvedeti, kakšni so tvoji spomini na njihovo državo ter se sprašujejo, če bi si želela pri njih posneti kakšen videospot?
Na Venezuelo imam prečudovite spomine. Tam imam kar nekaj zelo dobrih prijateljev, ljudje so zelo čustveni, predani in produktivni, moji oboževalci pa so seveda najboljši. Poleg tega obožujem njihove plaže, kot je na primer Los Roques. Trenutno ni v načrtu nobenega videospota.