torek, 4. september 2012

Za otroke, pse in izobraževanje

29.8.2012, Hoy Los Angeles
Poleg igranja in petja, Dulce Maria podpira razne dobrodelne organizacije tako v Mehiki, kot v Ameriki, kar je dokazala v Lynwoodu, v Los Angelesu.


Slavna je iz večih razlogov: po njenih vlogah v telenovelah, po njeni glasbeni karieri kot pop izvajalka, po tem, da je nečakinja-vnukinja Fride Khalo, celo po tem, da je bila večkrat izbrana kot najlepša ženska pri različnih medijih. Toda zelo malo se je govorilo o nesebičnosti Dulce Marie.

Danes opoldne je 26 letna mehičanka prišla v Lynwood, da bi pomagala pri izgradnji parka, zelo potrebnem v skupnosti z majhnimi sredstvi, Kot predstavnica Kool-aid in Kaboom! Skupaj s približno 200 prostovoljci je Dulce Maria pomagala pleskati, kopati zemljo in poleg tega je našla čas, da se je pogovorila z ekipo revije BRAVO, izdala pa nam je podrobnosti drugih dobrodelnih projektov, v katere je vključena. 
Zaradi svoje ogromne in večkrat dokazane ljubezni do psov, se je Dulce odločila podpreti ameriško fundacijo Dogs for the Deaf Inc., katerih naloga je reševanje in usposabljanje psov za pomoč ljudem s posebnimi potrebami ali s čustveno potrebo po izboljšanju njihovega življenja.
Da bi jim pomagala, pevka/igralka zastavlja ekskluzivne fotografije, zbran denar pa bo seveda doniran že zgoraj omenjeni neprofitni organizaciji.
Na socialnih omrežjih lahko pogosto zasledimo komentarje ali fotografije psičk Dulce Marie, Rosette in Perrite, dva bela kokerja, mešančka še z neko drugo pasmo.


Druga stvar, v katero je vključena, je mehiška fundacija En Nuestras Manos (V naših rokah), ki vzpodbuja izobraževanje v njihovi državi.
"Včasih se vam zdi, da bi radi spremenili svet na bolje, vendar je to nemogoče, če si sam, ampak če pomagaš vsaj devam ali trem osebam, prav tako pomagaš spremeniti njihov svet," je povedala Dulce.
Drugi javni, podobni, projekti, pri katerih je sodelovala v preteklih letih so, Fundacija Dulce Amanecer, za pomoč ženskam in otrokom avtohtonih skupnosti ter okolju. Poleg tega je bila pevka izbrana s strani Googla, Save the Children and Chicos.net kot predstavnica njihove kampanje Technology Yes, katere cilj je  bil vzpodbuditi pravilno uporabo interneta med mladimi.

Na odru
Videli smo jo lahko v različnih vlogah v svetu slavnih, Dulce pa je trenutno povsem osredotočena na svojo glasbeno kariero.
Pred kratkim je predstavila videospot za pesem "Es Un Drama", naslovno pesem MTV-jeve nove telenovele Zadnje leto. Reality show, ki bi ga morala posneti pa je, kot je povedala trenutno na "stand by" poziciji.
Po drugi strani nadaljuje svojo turnejo po latinski ameriki.



"Moja plošča Extranjera je še vedno pri 'življenju'. Pred kratkim sem bila v Ekvadorju, decembra pa se bom nahajala v Venezueli in morda v Čilu in Braziliji. Toda obupno si že želim predstaviti novo ploščo," je povedala.
"Močnejši bo, bolj energičen in bolj intenziven v besedilih. Predvidevam, da bo izšel nakje v začetku leta 2013," je dodala.
Po drugi strani je na filmska platna maja letos prišel njen film Alguien Ha Visto A Lupita? (Je kdo videl Lupito?), kmalu pa bo predvajan tudi v Kanadi, Chicagu in v Mehiki.
Septembersko naslovnico mehiške revije Seis Sentidos bo krasila Dulce Maria, preoblečena v svojo slavno slikarsko prednico Frido Kahlo.
"Izšla bo ravno za dan neodvisnosti Mehike," je povedala. "Bilo mi je v čast in zadovoljstvo dokazati spoštovanje do Fride Kahlo. Sicer je malce čudno, saj je nikoli nisem imela priložnosti spoznati, ampak to je v moji krvi in se je je  lepo spomniti, še posebej na takšen način, kot je poosebiti jo."