torek, 21. februar 2017

Si želite album DM pri nas tudi v fizični obliki?


Kot veste, nov album Dulce Marie izide 10. marca, a ga bo pri nas mogoče na voljo le preko digitalnih platform, kot so iTunes, Deezer, Google Play, itd. Če si želimo album pri nas kupiti tudi v fizični obliki v trgovinah, kot je na primer Big Bang, se bomo morali za to potruditi, pri tem pa je pomembno, da povpraševanje pošlje čim več ljudi iz različnih mailov.

S povpraševanjem se bomo obrnili na dve strani, in sicer bomo pisali trgovini Big Bang ter založbi Universal Music Slovenija. Ker ti dve podjetji med seboj sodelujeta, je zelo pomembno, da čim več povpraševanja dobi trgovina Big Bang, ki bo tudi sama kontaktirala glasbeno založbo, če bo povpraševanje dovolj visoko.


Trgovini Big Bang je potrebno poslati mail na naslov potrosniki@bigbang.si, lahko pa jih tudi pokličemo na brezplačno telefonsko številko 080 22 64. Bolj priporočljivo je, da se jim pošlje mail, saj lahko te beležijo, pri klicih pa ni nujno, da si bodo vašo željo oziroma povpraševanje tudi zabeležili. Lahko pa vsak izmed nas pošlje mail in pokliče ter tako opravi dve povpraševanji na en mah. Če imate več mailov, pošljite iz vsakega maila eno povpraševanje, saj bomo na tak način hitreje zadovoljili njihovo željo po velikem povpraševanju. Če povpraševanje ne bo dovolj veliko, o nabavi albumov sploh ne bodo razmišljali.


Pri založbi Universal Music Slovenia je zadeva malce bolj zapletena, saj so nagnjeni k temu, da ignorirajo skoraj vsa prejeta sporočila. Kontaktiramo jih lahko preko Facebook strani (najbolj priporočljivo je zasebno sporočilo). Če jih boste kontaktirali preko Facebooka, preverite ali ste všečkali njihovo stran, preden jim pošljete sporočilo. Pošljemo pa jim lahko tudi mail na naslov slovenia@umusic.com.

V obeh sporočilih preprosto pojasnimo, da smo oboževalci mehiške pevke Dulce Marie, ki bo 10. marca izdala nov album, za katerega bi želeli, da bi bil v fizični obliki na voljo tudi pri nas. Omenimo jim lahko tudi, da je pevka leta 2015 obiskala tudi Slovenijo in da je velika verjetnost, da nas obišče tudi letos ali pa najkasneje v prihodnjem letu. Omemba njenega obiska jih bo morda malce omehčala, nam pa pomagala, da ugodijo naši prošnji. 

S tem moramo pričeti TAKOJ, če želimo album v fizični obliki čim prej na naših prodajnih policah!